Extra Παρθένο

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ορμύλια | Ι.Μ. Ευαγγελισμού

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ορμύλια | Ι.Μ. Ευαγγελισμού

00.226.010.61
Εξαντλήθηκε

Είναι προϊόν βιολογικής παραγωγής και είναι αρίστης ποιότητας. Διαθέτει εξαιρετικό υπέροχο άρωμα, φρουτώδη γεύση και ελαφρώς πικάντικη επίγευση. Διατίθεται σε μεταλλικό δοχείο σε δύο συσκευασίες.

Καθαρό Βάρος: 500 ml | 1 L

Συσκευασία
Επιλέξτε Συσκευασία
17,50 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα
You must be logged
Εξαντλήθηκε

Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 60€
Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας στο 210 5727113

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ορμύλια είναι φυσικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην περιοχή Ορμύλια της Χαλκιδικής το ετοιμάζουν με αγάπη, μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα. Η καλλιέργεια της ελιάς είναι δύσκολη υπόθεση. Οι μοναχές τις περιποιούνται και ασχολούνται με αυτές όλο το χρόνο. Όταν δε, φθάνει η ώρα της συγκομιδής, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, ασχολούνται μόνο με αυτό. Ως γνωστόν, η ελιά είναι ευλογημένη από το Θεό. Έτσι λοιπόν οι μοναχές με αυτή τους την πράξη, Τον ευχαριστούν και Τον δοξολογούν, γι’ αυτό ό,τι κάνουν , το κάνουν με ευλογία. Επιπλέον χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους που δε βλάπτουν το περιβάλλον, κάτι που καθιστά τα προϊόντα παραγωγής βιολογικά και έχουν βραβευτεί σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Ποιότητας Τροφίμων. Οι ελιές έχουν χαρακτηριστικό μεγάλο μέγεθος και καλή αναλογία σάρκας προς πυρήνα. Διαθέτουν πράσινο χρώμα. Αναδίδουν απαλό φρουτώδες άρωμα και έχουν ελαφρώς πικρή και πικάντικη γεύση. Δεν είναι τόσο λιπαρές λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών της περιοχής της Ορμύλιας της Χαλκιδικής. 

Διαθέτει εξαιρετικό υπέροχο άρωμα, φρουτώδη γεύση και ελαφρώς πικάντικη επίγευση. Είναι ιδανικό για τη σαλάτα σας, αλλά και για μαγειρευτό φαγητό. Διατίθεται σε μεταλλικό δοχείο σε δύο συσκευασίες.

Ιδιότητες ελαιόλαδου

Το ελαιόλαδο συντελεί στη μακροζωία και τη ζωτικότητα. Τονώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Προλαμβάνει εγκεφαλικά επεισόδια και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση. Διατηρεί υγιή επίπεδα χοληστερόλης και προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη. Χάρη στα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που περιέχει συμβάλλει στην εμπόδιση εμφάνισης κατάθλιψης και Αλτσχάιμερ. Συμβάλλει στην καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος. Δρα ευεργετικά υπέρ της αντιγήρανσης. Έχει αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν τον καρκίνο, την οστεοπόρωση και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Για όλους τους παραπάνω λόγους και την υπέροχη γεύση του αποτελεί θεμέλιο λίθο της μεσογειακής κουζίνας.

Διατροφική Αξία ανά 100 ml

• Ενέργεια: 824 kcal
• Λιπαρά: 91,6 g
• Εκ των οποίων κορεσμένα: 13,4 g
• Μονοακόρεστα: 69,4 g
• Πολυακόρεστα: 8,8 g
• Υδατάνθρακες: 0 g

 

Καθαρό Βάρος: 500 ml | 1 L

Μοναστηριακό προϊόν από Ιερόν Κοινόβιον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας

00.226.010.61
500 ml
1 Lt
Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας
550 g
1,2 kg
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.