Ανάμεσα στη Μονή Σταυρονικήτα και στη Μονή Φιλοθέου, βρίσκεται η Μονή Ιβήρων, η οποία ιδρύθηκε στο τέλος του 10ου αιώνα από τον Ίβηρα Ιωάννη, προς τιμήν της πατρίδος του οποίου έλαβε το όνομά της. Η ιστορία της Μονής είναι πολύκροτη, με αρκετές καταστροφές που δέχτηκε από πειρατές, με κυρίαρχη αυτή των Φράγκων το 1259. Στις αρχές του 15ου αιώνα, αντιμετώπισε τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που κατάφερε όμως να ξεπεράσει μέχρι το τέλος του ιδίου αιώνα. Με την ανάκαμψή της, εκεί βρέθηκε μεγάλος αριθμός Ελλήνων μοναχών, αποκτώντας έτσι την ελληνική της υπόσταση. Κατά τις επόμενες δεκαετίες, ενισχύθηκε από Γεωργιανούς και Ρουμάνους ηγεμόνες αλλά και από Οικουμενικούς Πατριάρχες, καταφέροντας να διανύσει μια νέα περίοδο ακμής στη διάρκεια του 18ου αιώνα. Οι δοκιμασίες όμως για τη Μονή δεν σταμάτησαν... Το 1865 αποτεφρώθηκε σχεδόν ολοσχερώς· το Καθολικό και η Βιβλιοθήκη ήταν τα μόνα που διασώθηκαν. Η ανακαίνιση της Μονής σηματοδότησε και τη νέα, ανθηρή, εποχή της, ενώ χαρακτηριστική είναι η προσφορά της Μονής Ιβήρων στην Επανάσταση του 1821. 

Η Μονή Ιβήρων αποτελεί ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μοναστηριακό συγκρότημα, παραδοσιακής αθωνίτικης αρχιτεκτονικής. Στη βόρεια πλευρά της Μονής βρίσκεται η είσοδός της με το διαβατικό. Ανατολικά της αυλής βρίσκεται το Καθολικό, απέναντι από το οποίο δεσπόζει το κωδωνοστάσιο, που ακολουθείται από την Τράπεζα και το κτήριο της Βιβλιοθήκης. Οι πτέρυγες της Μονής σχηματίζουν ένα επιβλητικό τετράπλευρο σχήμα, όπου και μοιράζονται τα κελιά των μοναχών, οι διοικητικοί χώροι, ο πύργος, το αρχονταρίκι, το σκευοφυλάκιο -όπου φυλάσσονται χρυσά και αργυρά λειτουργικά σκεύη, ιερατικές στολές και προϊόντα ρωσικής καλλιτεχνίας- το εικονοφυλάκιο και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Η Μονή Ιβήρων έγινε κοινοβιακή με σιγίλλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου του Α΄και κατοικείται από 62 μοναχούς (στοιχεία του 2001). Η Μονή διαθέτει 16 παρεκκλήσια, λείψανα 165 Αγίων, όπως και τμήματα των οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν για τη Σταύρωση του Xριστού. Αξιοσημείωτα μνημεία της Μονής είναι η θαυματουργή εικόνα της Παγαγίας της Πορταΐτισσας, που βρίσκεται στο ομώνυμο παρεκκλήσι και η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, έφθασε μόνη της στη Μονή από τη θάλασσα, όπως και οι τοιχογραφίες με επιφανείς σοφούς και βασιλείς της αρχαιότητας. Στην αυλή της Μονής βρίσκεται ακόμη το παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, που έχει χτιστεί επί του παλαιού Καθολικού της Μονής του Κλήμεντος. Στα βόρεια της Μονής υπάρχει τo Koιμητήριό της και ο ναός τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, πατριάρχη της Αλεξάνδρειας. Η Μονή κατέχει την τρίτη θέση στην ιεραρχία των αγιορείτικων μονών και εορτάζει στις 15 Αυγούστου. 

Φίλτρα

Κατηγορίες
περισσότερα... λιγότερα
Price
Φίλτρα

Προϊόντα Ιεράς Μονής

Αγιορείτικη Καρβουνόσκονη |...

Αγιορείτικη Καρβουνόσκονη | Ι.Κ. Αγίου Νικολάου Ιβήρων

Αποτελεί αυθεντικό αγιορείτικο προϊόν, 100% φυσικό. Είναι παραδοσιακή λεπτή καρβουνόσκονη για θυμιάτισμα σε ιερούς ναούς, εικόνες και οικιακή χρήση.

Καθαρό Βάρος: 60 g

 

Τιμή 4,70 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Νάμα | Ι.Κ....

Αγιορείτικο Νάμα | Ι.Κ. Αγίου Νικολάου Ιβήρων

Αποτελεί αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Περιέχει μόνο φυσικά σάκχαρα και καθόλου συντηρητικά ή θειώδη. Διαθέτει έντονη γλυκιά γεύση και χαμηλό αλκοολικό βαθμό, ώστε να μη ζαλίζει τους πιστούς και τους ιερείς.

Καθαρό Βάρος: 200 ml

Τιμή 6,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό...

Σάλτσα Ντομάτας με Βασιλικό | Ι.Κ. Αγίου Νικολάου Ιβήρων

Είναι αυθεντικό μοναστηριακό προϊόν. Περιέχει βιολογικές ντομάτες και αγνά φυσικά συστατικά. Διαθέτει υπέροχη γεύση και συνοδεύει τέλεια τα πιάτα σας, φέρνοντας άρωμα Μεσογείου.

Καθαρό Βάρος: 750 g

Τιμή 5,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα...

Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα κασετίνα 15 αρωμάτων | Ι. Μ. Ιβήρων

Μία εξαιρετικής ποιότητας κασετίνα που περιέχει 15 επιλεγμένα αρώματα από τους πατέρες της Μονής Ιβήρων. Αποτελεί χειροποίητο προϊόν ανώτερης ποιότητας, από δάκρυ και εκλεκτά αρώματα λιβανοποιίας, φτιαγμένο με τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο, χωρίς προσμίξεις.

Καθαρό Βάρος: 300 g

Τιμή 18,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο – Τσάι...

Αγιορείτικο Βότανο – Τσάι του Βουνού | Ι.Μ. Ιβήρων

Το τσάι του βουνού είναι γνήσιο αγιορείτικο προϊόν από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Διαθέτει υπέροχη και ξεχωριστή γεύση, αλλά και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες στο αναπνευστικό, πεπτικό, ουροποιητικό, καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό σύστημα.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο –...

Αγιορείτικο Βότανο – Μελισσόχορτο | Ι.Μ. Ιβήρων

Το μελισσόχορτο είναι γνήσιο αγιορείτικο προϊόν από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Διαθέτει υπέροχη και μία πληθώρα από ευεργετικές ιδιότητες στο αναπνευστικό, νευρικό, κυκλοφοριακό, καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό σύστημα. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο –...

Αγιορείτικο Βότανο – Φλισκούνι | Ι.Μ. Ιβήρων

Το φλισκούνι είναι γνήσιο αγιορείτικο προϊόν από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Διαθέτει ευεργετική δράση στην αντιμετώπιση των στομαχικών και εντερικών διαταραχών. Ανακουφίζει από αναπνευστικά προβλήματα και καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο – Θυμάρι...

Αγιορείτικο Βότανο – Θυμάρι | Ι.Μ. Ιβήρων

Το θυμάρι είναι ένα γνήσιο αγιορείτικο προϊόν που προσφέρεται από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιπαρασιτικές, αντισηπτικές, αντιμυκητιακές, και αντιρρευματικές ιδιότητες. Καταπραΰνει από πονόλαιμο, βρογχίτιδα, ερεθισμούς του λαιμού, βήχα, λαρυγγίτιδα, άσθμα.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο –...

Αγιορείτικο Βότανο – Φασκόμηλο | Ι.Μ. Ιβήρων

Το φασκόμηλο είναι γνήσιο αγιορείτικο προϊόν από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Καταπραΰνει από εντερικές διαταραχές. Είναι διουρητικό και εφιδρωτικό. Ανακουφίζει από αναπνευστικά προβλήματα. Τονώνει το νευρικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο –...

Αγιορείτικο Βότανο – Μαντζουράνα | Ι.Μ. Ιβήρων

Η μαντζουράνα είναι γνήσιο αγιορείτικο προϊόν από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Ανακουφίζει από εντερικά και στομαχικά προβλήματα. Ενισχύει το πεπτικό, κυκλοφοριακό και καρδιαγγειακό σύστημα. Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα. Συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Βότανο – Ρίγανη...

Αγιορείτικο Βότανο – Ρίγανη | Ι.Μ. Ιβήρων

Η ρίγανη είναι γνήσιο αγιορείτικο προϊόν από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού Αναλήψεως. Διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει κρυολόγημα, πονόλαιμο και ουλίτιδα. Έχει αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 3,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο αγνό...

Αγιορείτικο αγνό μελισσοκέρι - Νο1 | Ι.Μ. Ιβήρων

Αρίστης ποιότητας κεριά από μελισσοκέρι για κάθε πιστό. Περιέχουν την πρώτη ύλη και ειδικό βαμβακερό νήμα. Δεν καπνίζουν και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια καύσης σε σχέση με τα κοινά κεριά. Αναδίδουν το χαρακτηριστικό φυσικό τους άρωμα.

Διατίθενται στο Νο.1 με μήκος κεριού 22 cm, σε μοναδική συσκευασία.

Τιμή 7,80 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα |...

Αγιορείτικο Μοσχοθυμίαμα | Ι.Κ. Αγίου Νικολάου Ιβήρων

Ένα εξαιρετικής ποιότητας αγιορείτικο εργόχειρο από τους μοναχούς του Ιερού Κελιού. Αποτελείται από δάκρυ και έλαια λιβανοποιίας. Ζυμώνεται στο χέρι, χωρίς τη βοήθεια μηχανικών μεθόδων και περνά στη διαδικασία της ξήρανσης. Καίγεται ομοιόμορφα, χωρίς να καπνίζει και ευωδιάζει καθ’ όλη τη διάρκεια καύσης του. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία ξεχωριστών αρωμάτων.

Καθαρό Βάρος: 50 g

Τιμή 4,50 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αγιορείτικο αγνό...

Αγιορείτικο αγνό μελισσοκέρι - Κοντολάμπαδο | Ι.Μ. Ιβήρων

Εξαίρετης ποιότητας κεριά κοντολάμπαδα από μελισσοκέρι για κάθε πιστό. Περιέχουν την πρώτη ύλη και ειδικό βαμβακερό νήμα. Δεν καπνίζουν και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια καύσης σε σχέση με τα κοινά κεριά. Αναδίδουν το χαρακτηριστικό φυσικό τους άρωμα. Διατίθενται σε συσκευασία τεσσάρων τεμαχίων, με μήκος κεριού 40 cm.
Τιμή 9,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged