Archangels

Άγγελος του Κυρίου – Φυσικό κούτσουρο

Άγγελος του Κυρίου – Φυσικό κούτσουρο

00.119.135
Available

Βυζαντινή χειροποίητη αγιογραφία σε φυσικό κούτσουρο πλατάνου, φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο της αυγοτέμπερας. Ο κάμπος έχει ζωγραφιστεί σε ντεγκραντέ αποχρώσεις του μπλε, ενώ σε σημεία κοσμείται με ανάγλυφα σχέδια από χρυσό σμάλτο.

Διαστάσεις: 19 × 24 cm

€160.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Άγγελος του Κυρίου. Βυζαντινής τεχνοτροπίας χειροποίητη αγιογραφία, φιλοτεχνημένη σε φυσικό κούτσουρο πλατάνου με τη μέθοδο της αυγοτέμπερας. Ο κάμπος της εικόνας είναι ζωγραφισμένος με περίτεχνο τρόπο σε ντεγκραντέ αποχρώσεις του μπλε, με θέμα φόντου «Το Άγιον Όρος». Το φωτοστέφανο κοσμούν ανάγλυφα σχέδια από χρυσό σμάλτο. 

Η εικόνα προστατεύεται με ειδικό βερνίκι αγιογραφίας (UV), ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά. Το ξύλο έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικό βερνίκι για προστασία από το σαράκι.

Μπορεί να σταθεί επιτραπέζια χωρίς βάση στήριξης.

Διαστάσεις εικόνας: 19 × 24 cm, με μέγιστο πάχος ξύλου στη βάση 7 cm

Οι χειροποίητες αγιογραφίες, ως αυθεντικά προϊόντα καλλιτεχνικής έκφρασης, ενδέχεται να παρουσιάζουν ανεπαίσθητες αποκλίσεις σε σχέση με το έργο που απεικονίζεται στη φωτογραφία (π.χ. ως προς την ακρίβεια της απόχρωσης ή το σχήμα του ξύλου). 

Όλες οι αγιογραφίες προέρχονται από το κατάστημα και εργαστήριο ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ και συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας βυζαντινής αγιογραφίας.

Το ξύλο που χρησιμοποιείται είναι φυσική ξυλεία. Επεξεργασμένο από έμπειρους τεχνίτες με την κλασική προετοιμασία κιμωλίας και κόλλας ζαρντέν, όπως προστάζει η τεχνική της βυζαντινής αγιογραφίας για την προστασία των εικόνων, ώστε να παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

 

00.119.135
19 × 24 cm
Hagiographies
Archangels
Plane tree (Platanus)
Colour - Painted
1,250 kg
No customer reviews for the moment.