Archangels

Αρχάγγελος Μιχαήλ Πανορμίτης – Ξυλόγλυπτη

Αρχάγγελος Μιχαήλ Πανορμίτης – Ξυλόγλυπτη

00.162.104
Available

Εξαίρετης ομορφιάς εικόνα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη από το εργαστήριό μας, Ταξιάρχες. Σε φυσικό ξύλο ποπλάρ, φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο της εκτύπωσης λιθογραφίας, επεξεργασμένη με χρώματα παλαίωσης. Φέρει ανάγλυφες φθορές, βαφή με καφέ χρώματα κεριού και χρυσή πατίνα σε επιλεγμένα σημεία.

Διαστάσεις εικόνας: 20 × 30 cm

€60.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

 

Χειροποίητη εικόνα με θέμα τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη της Σύμης. Σε φυσικό ξύλο ποπλάρ με πάχος 3 cm, παραδοσιακά σκαλισμένο με χειροποίητες τρέσες στο πίσω μέρος για έξτρα προστασία. Η εικόνα του Αρχάγγελου είναι φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο εκτύπωσης λιθογραφίας, ενώ έχει επεξεργαστεί με χρώματα παλαίωσης και πατίνα, ενώ όλο το σώμα είναι σκαλισμένο περιμετρικά, δίνοντας έμφαση και ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Όλος ο κάμπος της εικόνας φέρει ανάγλυφες φθορές, προσφέροντας μια παλαιωμένη όψη σε όλη την εικόνα. Το ξύλο έχει υποστεί βαφή με χρώματα κεριού σε καφέ απόχρωση, αναμεμειγμένο σε επιλεγμένα σημεία με χρυσή πατίνα, ενώ τα γράμματα της εικόνας είναι φιλοτεχνημένα στο χέρι από ανάγλυφο χρώμα χρυσού σμάλτου.

Η εικόνα στο πίσω μέρος φέρει χειροβίοτο στριφτό σύρμα για επιτοίχια στήριξη. Μπορεί να σταθεί και επιτραπέζια με επιπρόσθετη βάση.

Διαστάσεις εικόνας: 20 × 30 cm, με πάχος ξύλου με τις τρέσσες 4 cm

Το μοναδικό αυτό χειροποίητο έργο συνοδεύεται με πιστοποιητικό γνησιότητας βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Χειροποίητη εικόνα από το Εργαστήριο Ταξιάρχες

Ιστορικά στοιχεία

Στο νησί της Σύμης υπάρχει η Ιερά Μονή Ταξιάρχου του Πανορμίτη. Η ιστορία λέει πως μια γυναίκα βρήκε την εικόνα του Μιχαήλ του Πανορμίτη και την πήρε σπίτι της. Όμως την επόμενη μέρα η εικόνα εξαφανίστηκε και τη βρήκε στο ίδιο σημείο. Την ξαναπήρε, αλλά πάλι εξαφανίστηκε. Έτσι αφού λυπήθηκε πολύ, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ την επισκέφθηκε στον ύπνο της και της είπε ότι επιθυμεί να μείνει στον Πάνορμο, όπου αργότερα χτίστηκε ο Ιερός Ναός, ο οποίος έχει σχήμα μονόκλιτης βασιλικής, είναι διπλός σταυρεπίστεγος και σχηματίζει εσωτερικά δύο σταυροθόλια. Μπαίνοντας μέσα, στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένη η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη Πανορμίτη, η οποία αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για το νησί της Σύμης και κόσμος πολύς το επισκέπτεται, για να την προσκυνήσει. 

 

00.162.104
20 × 30 cm
Lithographs
Archangels
Archangel Michael
Tulip tree (Poplar)
Wood carved
1 kg
No customer reviews for the moment.