Saints

Άγιος Παΐσιος – Φυσικό παλαιωμένο σκαλιστό & πελεκητό ξύλο

Άγιος Παΐσιος – Φυσικό παλαιωμένο σκαλιστό & πελεκητό ξύλο

00.119.122
Available

Παλαιωμένου τύπου χειροποίητη αγιογραφία, φιλοτεχνημένη σε σκαλιστό ξύλο οξιάς.

Διαστάσεις: 20 × 30,5 cm

€230.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Παλαιωμένου τύπου χειροποίητη αγιογραφία, φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο της αυγοτέμπερας σε φυσικό ξύλο οξιάς, με κλασική προετοιμασία στόκου. Ο κάμπος της εικόνας είναι πελεκητός και σκαλισμένος περιμετρικά του περιγράμματος του Αγίου, δίνοντας ένα ανάγλυφο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Το φωτοστέφανο είναι επιχρυσωμένο με καθαρό φύλλο χρυσού 22 καρατίων. Στον κάμπο έχει εφαρμοστεί βαφή κεριού μέλισσας με επιπλέον παλαίωση.

Η εικόνα προστατεύεται με ειδικό βερνίκι αγιογραφίας (UV), ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά.

Διαστάσεις εικόνας: 20 × 30,5 cm, με πάχος ξύλου 2,8 cm


Οι χειροποίητες αγιογραφίες, ως αυθεντικά προϊόντα καλλιτεχνικής έκφρασης, ενδέχεται να παρουσιάζουν ανεπαίσθητες αποκλίσεις σε σχέση με το έργο που εικονίζεται στη φωτογραφία (π.χ. ως προς την ακρίβεια της απόχρωσης).

 

Όλες οι αγιογραφίες προέρχονται από το κατάστημα και εργαστήριο ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ και συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας βυζαντινής αγιογραφίας.

Το ξύλο που χρησιμοποιείται είναι φυσική ξυλεία και κόντρα πλακέ θαλάσσης οκουμέ. Επεξεργασμένο από έμπειρους τεχνίτες με την κλασική προετοιμασία κιμωλίας και κόλλας ζαρντέν, όπως προστάζει η τεχνική της βυζαντινής αγιογραφίας για την προστασία των εικόνων, ώστε να παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

00.119.122
20 × 30,5 cm
Hagiographies
Saints
Beech
22 carat gold
1,4 kg
No customer reviews for the moment.