Handmade Crosses

Χειροποίητος Επιτραπέζιος Σταυρός, βράχος - Με ευλογίες | Εργόχειρο Ιεροσολύμων

Χειροποίητος Επιτραπέζιος Σταυρός, βράχος - Με ευλογίες | Εργόχειρο Ιεροσολύμων

00.120.645
Available

Εξαιρετικής ποιότητας σταυρός από ξύλο ελιάς, με τορναριστή πατούρα και γυαλιστερό φινίρισμα. Στο κέντρο φέρει το σώμα του Εσταυρωμένου από επάργυρο μέταλλο αντικέ όψης. Ένα ένσκαπτο σημείο, προστατευμένο με πλέξι γκλας, στο κέντρο της βάσης φέρει ευλογίες. Ο σταυρός στηρίζεται σε τορναριστή βάση σε σχέδιο βράχου.

Διαστάσεις: 8 × 10,5 × 4 cm

€15.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ένας ξεχωριστός χειροποίητος σταυρός από τα Ιεροσόλυμα, σε περίτεχνο σχέδιο βράχου. Φιλοτεχνημένος στο χέρι από φυσικό ξύλο ελιάς, σε ιδιαίτερο σχέδιο βυζαντινού τύπου με περίτεχνη βάση. Είναι κομμένος στο χέρι με τορναριστή πατούρα και γυαλιστερό φινίρισμα αναδεικνύοντας τα νερά του ξύλου. Στο κέντρο του φέρει το σώμα του Ιησού Χριστού, το οποίο είναι κατασκευασμένο από επάργυρο μέταλλο σε αντικέ όψη, με την επιγραφή ΙΝΒΙ να ολοκληρώνει το κέντρο του σταυρού. Το κέντρο της βάσης του στολίζει ένα στρογγυλό ένσκαπτο σημείο, το οποίο φέρει στο εσωτερικό του ευλογίες, φυσικό λιβάνι δάκρυ, χώμα από την Άγια Γη, σμύρνα και μοσχολίβανο. Περιμετρικά στολίζεται με επάργυρη διακοσμητική ροζέτα και προστατεύονται με παράθυρο πλέξι γκλας, ώστε να κρατά ασφαλείς τις ευλογίες. Ο σταυρός στηρίζεται σε τορναριστή βάση σε σχέδιο βράχου. Eίναι κατάλληλος για επιτραπέζια στήριξη σε κάθε χώρο.

Διαστάσεις (Πλάτος × Ύψος × Βάθος): 8 × 10,5 × 4 cm

* Ο σταυρός φέρει πάχος ξύλου 1,5 cm

Εργόχειρο από τους Άγιους Τόπους

Συμβολισμός

Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Μας παραπέμπει στη θυσία που έκανε ο Ιησούς για τη σωτηρία των ανθρώπων. Φορώντας ή έχοντας μαζί μας ένα σταυρό, νιώθουμε προστατευμένοι και ότι έχουμε τον Κύριο στο πλευρό μας. Μας δίνει δύναμη για αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της ζωής. Για αυτό το λόγο και οι ιερείς στην εκκλησία έχουν το σταυρό, και κρατώντας τον μας δίνουν την ευλογία του Κυρίου μας.

Οι χριστιανοί θεωρούν ότι η ελιά συμβολίζει την πίστη των δικαίων και ο καρπός της ότι είναι ιερός. Μία εικόνα από την εποχή του Νώε δείχνει ένα κατάλευκο περιστέρι να φέρει ένα κλαδί από το σημαντικό αυτό δέντρο, συμβολίζοντας την αιώνια ειρήνη και ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα.

 

00.120.645
8 × 11,5 cm
Natural wood
Light brown
Brown
Olive tree
80 g
No customer reviews for the moment.