Pendants – Cross Necklaces & Rosaries

Επίχρυσο Ροζάριο – Σταυρός Λαιμού | Εργόχειρο Ιεροσολύμων

Επίχρυσο Ροζάριο – Σταυρός Λαιμού | Εργόχειρο Ιεροσολύμων

00.120.467
Available

Ένα πολύ ιδιαίτερο εργόχειρο, φιλοτεχνημένο από 59 επιχρυσωμένες χάντρες με γυαλιστερό φινίρισμα, δεμένες με αλυσιδάκι κρίκο κρίκο. Στο κέντρο κοσμείται με μοτίφ με την εικόνα της Παναγίας με ανάγλυφα σχέδια και στην πίσω όψη του έναν ανάγλυφο τρόπο. Στο τελείωμα φέρει έναν επίχρυσο σταυρό με τον Εσταυρωμένο. Διατίθεται σε πολυτελή κασετίνα δώρου.

Μήκος: 43 cm

€20.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ένα ξεχωριστό ροζάριο με επίχρυσες χάντρες, αποτελεί ένα ιδιαίτερο εργόχειρο από τα Ιεροσόλυμα, δεμένο χάντρα χάντρα. Το ροζάριο – σταυρός λαιμού είναι φτιαγμένο στο χέρι επάργυρες χάντρες 0,5 χιλιοστών, επιχρυσωμένες σε βαθύ χρυσό πορφυρό χρώμα. Φέρει 59 χάντρες με γυαλιστερό φινίρισμα και ενδιάμεσο διάκοσμο από επάργυρα στοιχεία. Οι χάντρες ενώνονται μεταξύ τους με αλυσιδάκι κρίκο κρίκο και στο κέντρο κοσμείται με ένα μοτίφ σε ωοειδές σχήμα με επάργυρη εικόνα της Παναγίας, με ανάγλυφα σχέδια, ενώ την πίσω όψη του ολοκληρώνει ένας ανάγλυφος σταυρός. Στο τελείωμά του φέρει επίχρυσο σταυρό, διαστάσεων 1,9 × 3,5 cm, με τον Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο, αναγεννησιακής τεχνοτροπίας, σε ανάγλυφη μορφή. Διατίθεται σε ιδιαίτερη πολυτελή επάργυρη κασετίνα δώρου. 

Είναι κομψό, ελαφρύ και διακριτικό. Έτσι μπορείτε να το έχετε πάντα μαζί σας. Συνοδεύει τον πιστό κατά την προσευχή του και την πνευματική επαφή με τον Κύριο. Βοηθάει στο να παραμένει συγκεντρωμένος. Επιπλέον χρησιμοποιείται και ως σταυρός λαιμού. Είναι ιδανικό για σας και ως δώρο για τους αγαπημένους σας.

Χάνδρες: 59

Μήκος: 43 cm

Διάμετρος για το λαιμό: 59 cm

Εργόχειρο από τους Άγιους Τόπους

Συμβολισμός

Οι πατέρες της Εκκλησίας μας προτρέπουν τους πιστούς στην προσευχή. Έτσι οδηγείται ο νους στην καρδιά. Ο πιστός λοιπόν, παίρνοντας την κατάλληλη θέση σώματος, κλίνοντας το κεφάλι προς το στήθος, προφέρει νοερά εκπνέοντας ήσυχα τις λέξεις: « Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.» Οπότε για να παραμείνει ο πιστός συγκεντρωμένος στην προσευχή, κρατάει ένα προσευχητάρι. Μετρώντας τις χάνδρες που φέρει συνεχώς, καταφέρνει να επιτυγχάνει σε αυτή τη ψυχική και πνευματική σύνδεση με τον Κύριο.

Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Μας παραπέμπει στη θυσία που έκανε ο Ιησούς για τη σωτηρία των ανθρώπων. Φορώντας ή έχοντας μαζί μας ένα σταυρό, νιώθουμε προστατευμένοι και ότι έχουμε τον Κύριο στο πλευρό μας. Μας δίνει δύναμη για αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της ζωής. 

00.120.467
Silver plated metal
Gold
50 g
No customer reviews for the moment.