
ICON PAINTING - MOUNT ATHOS HANDCRAFTS - ECCLESIASTICAL PRODUCTS


Your cart is empty
Add products to your cart and continue to place your order
You may be interested
our following suggestions

Αγιορείτικος Ελληνικός Καφές Σκούρος 200 g | Αθωνίτικο Χαρμάνι
Ο σκούρος ελληνικός καφές είναι ανώτερης ποιότητας καφές, 100% ελληνικής παραγωγής και φτιαγμένος βάση μυστικής συνταγής από Αγιορείτη μοναχό. Είναι ιδιαίτερα αρωματικός, έχοντας αρωματιστεί με φυσικό τρόπο με μπαχάρια και βότανα. Διαθέτει υπέροχη γεμάτη γεύση. Διατίθεται σε μεταλλική πολυτελή συσκευασία.
Καθαρό Βάρος: 200 g

Το Αθωνίτικο Χαρμάνι είναι ένας ελληνικός καφές, αλεσμένος και φτιαγμένος βάση μυστικής συνταγής από το γέροντα που ζει στην Ιερά Σκήτη Μικράς Αγίας Άννης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άγιο Όρος. Οι Αγιορείτες μοναχοί αγόραζαν έξω από τον τόπο τους διάφορους πράσινους και άψητους καφέδες, τους οποίους καβούρδιζαν με διάφορα μπαχαρικά, έπειτα τους άλεθαν και έφτιαχναν ένα μοναδικό καφέ για τους ίδιους, αλλά και για όσους επισκέπτονταν το Άγιο Όρος. Αυτή η συνταγή δόθηκε και κατοχυρώθηκε ως μυστική. Ο σκούρος ελληνικός καφές είναι 100% ελληνικής παραγωγής, αρωματισμένος με μπαχάρια και βότανα με φυσικό τρόπο και όχι με ψεκασμό αρωμάτων. Αποτελεί προϊόν ανώτερης ποιότητας, καθώς χρειάζεται για την παραγωγή του διπλάσιος χρόνος ωρίμανσης σε σχέση με άλλους καφέδες του εμπορίου. Αναδίδει ένα εξαιρετικό άρωμα, που κάθε λάτρης του αληθινού καφέ μπορεί να εκτιμήσει. Διαθέτει υπέροχη μοναδική γεύση. Διατίθεται σε μεταλλική πολυτελή συσκευασία.
Ο ελληνικός καφές είναι πιο ισχυρός από άλλους και ιδιαίτερα τονωτικός. Ως φυσικό διεγερτικό, συμβάλλει στην ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων. Αντιμετωπίζει τις φλεγμονές και βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου, της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Συντελεί στην καλή υγεία της καρδιάς. Μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου, εμφάνισης της νόσου Parkinson, Alzheimer και άνοιας.
Τρόπος παρασκευής: Βάζετε σε ένα μπρούτζινο παραδοσιακό μπρίκι νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις το νερό ζεσταθεί λίγο, τοποθετείτε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τον καφέ. Αν επιθυμείτε προσθέτετε και ζάχαρη κατά βούληση. Στη συνέχεια ανακατεύετε πολύ καλά έως ότου διαλυθεί ο καφές και η ζάχαρη τελείως. Μόλις φουσκώσει ο καφές είναι έτοιμος να τον αποσύρετε από τη φωτιά. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση χαμηλής φωτιάς και να μην αφήσετε τον καφέ να βράσει.
Καθαρό Βάρος: 200 g
Αγιορείτικο προϊόν από την Ιερά Σκήτη Μικράς Αγίας Άννας, Κελί Κοιμήσεως της Θεοτόκου