Mount Athos Prayer Beads

Αγιορείτικο Προσευχητάρι 33άρι με Αρωματικές Χάντρες - Λιβάνι, συλλεκτικό

Αγιορείτικο Προσευχητάρι 33άρι με Αρωματικές Χάντρες - Λιβάνι, συλλεκτικό

00.120.783
Available

Πανέμορφο και συλλεκτικό κομπολόι προσευχής, φιλοτεχνημένο από αρωματικές χάντρες λιβανιού. Οι χάντρες φέρουν κωνικό σχήμα σε φυσική απόχρωση ανοιχτού καφέ με ανταύγειες, δεμένες σε κορδόνι paracord. Στο κέντρο κοσμείται με επάργυρο σταυρό βυζαντινό, ενώ στο τελείωμα φέρει χρυσή χειροποίητη φούντα. Διατίθεται σε πολυτελή δερμάτινη συσκευασία.

Μήκος: 36 cm

€70.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ένα συλλεκτικό και αμιγώς χειροποίητο κομπολόι προσευχής, φιλοτεχνημένο από αρωματικές χάντρες λιβανιού. Είναι δεμένο σε κορδόνι paracord και φέρει συνολικά 33 χάντρες, διαστάσεων 9 × 12 cm, από φυσική αρωματική ρητίνη λιβανιού. Διαμορφώνονται σε κωνικό σχήμα με ιδιαίτερη φυσική απόχρωση του ανοιχτού καφέ με ανταύγειες. Η κάθε μια πέτρα έχει ανάγλυφες λεπτομέρειες, τις οποίες φέρει η συγκεκριμένη ποικιλία λιβανιού και τις καθιστά και πιο σπάνιες. Το κέντρο κοσμεί ένας βυζαντινής τεχνοτροπίας επάργυρος σταυρός, ένθετος πάνω σε ξύλο με διαστάσεις 0,7 × 1 cm. Στο τελείωμά του ολοκληρώνεται με μια περίτεχνη χειροποίητη φούντα σε χρυσή απόχρωση με 8,5 cm μήκος, διακοσμημένη με επάργυρο αντικέ καπελάκι με εγχάρακτη διακόσμηση. Την ώρα που χρησιμοποιείται αναδίδει το φυσικό και ξεχωριστό του άρωμα που εκκρίνει η ίδια η ρητίνη. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο εργόχειρο κατάλληλο για προσευχή και μπορείτε να το έχετε πάντα μαζί σας. 

Προσφέρεται σε πολυτελή δερμάτινη κασετίνα μαζί.

Μήκος: 36 cm, με τη φούντα

Αγιορείτικο εργόχειρο

Συμβολισμός

Οι πατέρες της Εκκλησίας μας προτρέπουν τους πιστούς στην προσευχή. Έτσι οδηγείται ο νους στην καρδιά. Ο πιστός λοιπόν, παίρνοντας την κατάλληλη θέση σώματος, κλίνοντας το κεφάλι προς το στήθος, προφέρει νοερά εκπνέοντας ήσυχα τις λέξεις: « Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.» Οπότε για να παραμείνει ο πιστός συγκεντρωμένος στην προσευχή, κρατάει ένα προσευχητάρι. Μετρώντας τις χάνδρες που φέρει συνεχώς, καταφέρνει να επιτυγχάνει σε αυτή τη ψυχική και πνευματική σύνδεση με τον Κύριο.

Λιβάνι

Είναι ένα φυσικό ακατέργαστο προϊόν από το δέντρο Boswellia  Papyrifera. Η προέλευσή του είναι από την Έρημο Ομάν στο Άντεν της Αιθιοπίας. Πρόκειται για φυσική ρητίνη σπασμένη σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους από τον κορμό του δέντρου. Κατά την καύση του, αλλά και με τη θερμότητα που αναπτύσσεται με το παίξιμο του κομπολογιού, αναδίδει τα φυσικά του αρώματα, λεμόνι και ευκάλυπτο. Έχει πολύ απαλή υφή και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό και μαλακό υλικό. Το χρώμα του ποικίλλει. Μπορεί να είναι κόκκινο, καφέ, κίτρινο, αλλά και πράσινο. Διαθέτει ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Απομακρύνει το άγχος και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Δημιουργεί ένα αίσθημα κατάνυξης. Προσφέρει ευεξία, γαλήνη και αγαλλίαση της ψυχής. 

00.120.783
36 cm
Frankincense (aromatic bead)
Incense
33
Light brown
120 g
No customer reviews for the moment.