Wall

Σταυρός επιτοίχιος - Μεταξοτυπία | Βυζαντινός

Σταυρός επιτοίχιος - Μεταξοτυπία | Βυζαντινός

00.169.179
Available

Υπέροχος επιτοίχιος σταυρός ιδιαίτερου σχήματος, με θέμα τον Εσταυρωμένο, διαμορφωμένος σε δυο επίπεδα. Φιλοτεχνημένος με φύλλα χρυσού 18 καρατίων με την τεχνικής της μεταξοτυπίας, χαρίζοντας ένα μοναδικό ανάγλυφο αποτέλεσμα. Το θέμα προστατεύεται με ειδικό βερνίκι προσδίδοντας σατινέ όψη. 

Διαστάσεις: 13 × 17 cm

 

€37.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Βυζαντινής τεχνοτροπίας χειροποίητος επιτοίχιος σταυρός με θέμα τον Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο. Πρόκειται για ένα δημιούργημα σε ξύλο mdf κομμένο σε ιδιαίτερο σχήμα σταυρού, το οποίο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα με σκαλιστές λεπτομέρειες, οι οποίες πλαισιώνουν το κυρίως θέμα. Φιλοτεχνημένος με φύλλα χρυσού 18 καρατίων με την τεχνική της μεταξοτυπίας, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα με ανεξίτηλα ανάγλυφα χρώματα. Το θέμα προστατεύεται με εδικό βερνίκι αγιογραφίας με σατινέ όψη. Η πίσω όψη του σταυρού προστατεύεται με ειδικό χρώμα, και φέρει δερμάτινο κορδόνι για επιτοίχια στήριξη.

Διαστάσεις (Πλάτος × Ύψος): 13 × 17 cm, με πάχος ξύλου 1,5 cm

Συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Συμβολισμός του Σταυρού

Ο σταυρός αποτελεί το σύμβολο του χριστιανισμού, αφού διά του Σταυρού φανερώθηκε στον άνθρωπο η αγάπη του Τριαδικού Θεού. Ο σταυρός με τη σταύρωση του Ιησού Χριστού, από όργανο τιμωρίας έγινε όργανο σωτηρίας. Αποτελεί το υπέρτατο σύμβολο της θυσίας, του αγώνα, της ειρήνευσης, της ελευθερίας αλλά και της νίκης έναντι του πονηρού αφού μετά τον Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση. Ο πιστός βλέποντας το σχήμα του σταυρού, προσκυνώντας το σύμβολό του και δημιουργώντας το σημείο του σταυρού με τα χέρια του βλέπει με τα μάτια της ψυχής και προσκυνά τον Εσταυρωμένο Κύριο.

 

00.169.179
13 × 17 cm
Wood
Gold
Brown
Jesus Christ
MDF with wood veneer
250 g
No customer reviews for the moment.