ICON PAINTING - MOUNT ATHOS HANDCRAFTS - ECCLESIASTICAL PRODUCTS


Your cart is empty
Add products to your cart and continue to place your order
You may be interested
our following suggestions
Κομποσκοίνι Προσευχής 100άρι με Σταυρό | Ι.Σ. Αγίου Βασιλείου
Είναι μαύρου χρώματος και φέρει 100 κόμπους και μαύρο σταυρό στο τελείωμά του. Περιμετρικά κοσμούν χάντρες και μεταλλικά στοιχεία ανά 25 κόμπους. Είναι κατάλληλο για προσευχή. Διατίθεται με ευλογία από τον πατέρα Αυγουστίνο.
Μήκος: 25 cm μαζί με το σταυρό

Το Αγιορείτικο Κομποσκοίνι Προσευχής 100άρι είναι γνήσιο μοναστηριακό εργόχειρο από τον πατέρα Αυγουστίνο που ζει στην Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ασχολείται επί σειρά ετών με το πλέξιμο κομποσκοινιών. Πλεγμένο με προσευχή σε κάθε κόμπο του, φτιαγμένο από συνθετικό φλος νήμα με σατέν γυαλαδα, μαύρου χρώματος, φέρει 100 κόμπους και μαύρο σταυρό στο τελείωμά του. Περιμετρικά κοσμούν χάντρες με μεταλλικά στοιχεία ανά 25 κόμπους. Το κομποσκοίνι είναι πλεγμένο στο χέρι, σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τεχνική, με αρκετά σφικτή πλέξη ώστε να μην ανοίγει ή ξεχειλώνει μετά από πολλή χρήση. Οι κόμποι είναι πολύ κοντά ό ένας με τον άλλο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να το ανοίξετε όσο επιθυμείτε για να δώσετε ένα περιθώριο ώστε να είναι αραιοί οι κόμποι μεταξύ τους. Είναι κατάλληλο για προσευχή και διακριτικό ώστε να μπορείτε να το έχετε μαζί σας για να συνοδεύετε την προσευχή σας. Συνοδεύεται με κουτάκι, το οποίο φέρει την ευχή ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ. Διατίθεται με ευλογία από τον πατέρα Αυγουστίνο.
Μήκος: 25 cm μαζί με το σταυρό
Αγιορείτικο εργόχειρο από την Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου Αγίου Όρους
Συμβολισμός
Αποτελεί σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Είναι βοήθημα για όλους τους πιστούς την ώρα της προσευχής και κατά τη διάρκεια των λατρευτικών ακολουθιών, ώστε να έχουν συγκέντρωση και αφοσίωση στην επικοινωνία με τον Κύριο. Η παράδοση λέει ότι το κομποσκοίνι φτιάχτηκε με τη βοήθεια ενός αγγέλου. Επειδή πριν ό,τι κόμπο έκανε ο όσιος Παχώμιος για να προσεύχεται και να προστατεύεται από το διάβολο, ο διάβολος πάντα κατάφερνε να τους λύνει. Έτσι, ο άγγελος τον δίδαξε να κάνει σφικτό και ειδικό κόμπο από σκοινί, ο οποίος είχε 9 σταυρούς, οι οποίοι συμβόλιζαν τα 9 τάγματα των αγγέλων. Εφόσον, λοιπόν, ο διάβολος δεν μπόρεσε να τον λύσει, καθιερώθηκε έκτοτε το κομποσκοίνι ως σύμβολο προστασίας, πίστης και προσευχής προς τον Κύριο.