Pendants

  • New
Κομποσκοίνι για το λαιμό - Με το Μιχαήλ Πανορμίτη της Σύμης

Κομποσκοίνι για το λαιμό - Με το Μιχαήλ Πανορμίτη της Σύμης

00.120.1018
Available

Ιδιαίτερο εργόχειρο με το Μιχαήλ Πανορμίτη. Φιλοτεχνημένο από μαύρο ανθεκτικό νήμα, με αραιούς κόμπους κομποσκοινιού και στο κέντρο κοσμείται με σταυρουδάκι. Στο τελείωμα ολοκληρώνεται με επίχρυσο μενταγιόν με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη της Σύμης σε ολόσωμη μορφή. Είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες. Προσφέρεται σε πολυτελή συσκευασία δώρου.

Μήκος: 32,5 cm, με το μενταγιόν

€16.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Το περίτεχνο αυτό μενταγιόν είναι ένα εργόχειρο, φτιαγμένο με πολλή αγάπη και προσευχή προς το Μιχαήλ Ταξιάρχη Πανορμίτη. Πρόκειται για αμιγώς χειροποίητο προϊόν, πλεγμένο στο χέρι κόμπο κόμπο, με πολλή αγάπη και προσευχή. Φιλοτεχνημένο από συνθετικό ανθεκτικό νήμα σε μαύρο χρώμα. Φέρει 36 αραιούς κόμπους κομποσκοινιού περιμετρικά στο κορδόνι, ενώ στο κέντρο δεσπόζει ένα σταυρουδάκι διαμορφωμένο από τους κόμπους. Το κεντρικό θέμα, αλλά και το τελείωμα κοσμεί, ολοκληρώνοντας το σχέδιο, ένα επίχρυσο μενταγιόν, 1,8 × 4,5 cm, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη της Σύμης σε ολόσωμη μορφή, ο οποίος αποτυπώνεται στο μέταλλο με πολλή λεπτομέρεια σε ανάγλυφη όψη, ενώ έχει υποστεί επεξεργασία, δίνοντας ένα γυαλιστερό φινίρισμα. Κάθε κόμπος είναι πλεγμένος σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τεχνική, καθιστώντας τον αρκετά ανθεκτικό, χωρίς να κόβεται εύκολα ή να ξεχειλώνει το νήμα μετά από πολλή χρήση. Είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.

Προσφέρεται σε πολυτελή συσκευασία δώρου. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή δώρου για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μήκος: 32,5 cm, με το μενταγιόν

Διάμετρος για το λαιμό: 52 cm

Χειροποίητο εργόχειρο

Ιστορικά στοιχεία

Στο νησί της Σύμης υπάρχει η Ιερά Μονή Ταξιάρχου του Πανορμίτη. Η ιστορία λέει πως μια γυναίκα βρήκε την εικόνα του Μιχαήλ του Πανορμίτη και την πήρε σπίτι της. Όμως την επόμενη μέρα η εικόνα εξαφανίστηκε και τη βρήκε στο ίδιο σημείο. Την ξαναπήρε, αλλά πάλι εξαφανίστηκε. Έτσι αφού λυπήθηκε πολύ, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ την επισκέφθηκε στον ύπνο της και της είπε ότι επιθυμεί να μείνει στον Πάνορμο, όπου αργότερα χτίστηκε ο Ιερός Ναός, ο οποίος έχει σχήμα μονόκλιτης βασιλικής, είναι διπλός σταυρεπίστεγος και σχηματίζει εσωτερικά δύο σταυροθόλια. Μπαίνοντας μέσα, στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένη η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη Πανορμίτη, η οποία αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για το νησί της Σύμης και κόσμος πολύς το επισκέπτεται, για να την προσκυνήσει. 

00.120.1018
Metal
Thread
Synthetic
Black
40 g
No customer reviews for the moment.