With Virgin Mary Tears

Αγιορείτικο Εργόχειρο Προσευχής 33άρι με Δάκρυα Παναγίας

Αγιορείτικο Εργόχειρο Προσευχής 33άρι με Δάκρυα Παναγίας

00.150.158
Sold out

Το προσευχητάρι με χάντρες από το φυτό Δάκρυα της Παναγίας αποτελεί ένα μοναδικό εργόχειρο από τους Αγιορείτες μοναχούς. Είναι φιλοτεχνημένο με χάντρες Δάκρυα της Παναγίας και ενδιάμεσά τους με ακρυλικές μικρές χαντρούλες. Στο τελείωμα φέρει έναν επάργυρο σταυρό σε αντικέ όψη με ανάγλυφα μοτίβα. Διατίθεται με ευλογία σε συσκευασία δώρου.

Μήκος: 27 cm

€15.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Sold out

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Το Προσευχητάρι με Δάκρυα Παναγίας είναι ένα υπέροχο εργόχειρο από τους πατέρες που ζουν στο Άγιο Όρος, φτιαγμένο με προσευχή, αγάπη και μεράκι. Είναι φιλοτεχνημένο με 33 χάντρες από το καρποφόρο φυτό Δάκρυα της Παναγίας. Ενδιάμεσα από τις χάντρες κοσμείται από ακρυλικές μικρές χαντρούλες, χαρίζοντας μία ιδιαίτερη όψη και τονίζοντας την υπεροχή και ομορφιά των χαντρών. Στο τελείωμα φέρει έναν επάργυρο σταυρό διαστάσεων 2,6 × 3,7 cm, πατιναρισμένος σε αντικέ όψη, αναδεικνύοντας το σώμα του Ιησού Χριστού και τα ανάγλυφα μοτίβα. Μπορείτε να το έχετε πάντα μαζί σας. Συνοδεύει τον πιστό κατά την προσευχή του και την πνευματική επαφή με τον Κύριο. Βοηθάει στο να παραμένει συγκεντρωμένος. Επιπλέον χρησιμοποιείται και ως διακοσμητικό, δίπλα από την πόρτα του σπιτιού σας, ή όπου αλλού εσείς επιθυμείτε. Είναι ιδανικό δώρο για σας ή τους αγαπημένους σας. Διατίθεται με ευλογία σε συσκευασία δώρου.

Χάντρες: 33 

Μήκος: 27 cm

Συμβολισμός 

Οι πατέρες της Εκκλησίας μας προτρέπουν τους πιστούς στην προσευχή. Έτσι οδηγείται ο νους στην καρδιά. Ο πιστός λοιπόν, παίρνοντας την κατάλληλη θέση σώματος, κλίνοντας το κεφάλι προς το στήθος, προφέρει νοερά εκπνέοντας ήσυχα τις λέξεις: « Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.» Οπότε για να παραμείνει ο πιστός συγκεντρωμένος στην προσευχή, κρατάει ένα προσευχητάρι. Μετρώντας τις χάνδρες που φέρει συνεχώς, καταφέρνει να επιτυγχάνει σε αυτή τη ψυχική και πνευματική σύνδεση με τον Κύριο.

Κατά την παράδοση αναφέρεται ότι το καλαμώδες φυτό "Δάκρυα της Παναγίας" έλαβε την ονομασία του από τους πατέρες της Ι. Σκήτεως Θεομήτορος Αγίας Άννης από το εξής γεγονός:
Εις όσιος γέρων ησυχάζων άνωθεν της σκήτεως εις την καλύβη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, περίλυπος υπάρχων διότι δεν ηδύνατο ένεκα του γήρατος να προσπορίζεται τα προς ζωάρκειαν αυτού. Εν τοιαύτη καταστάση ευρισκόμενος ενεφανίσθη εις αυτόν η Παναγία Θεοτόκος λέγουσα : "Διατί είσαι περίλυπος και κλαίς αδημονών" και εκείνος απεκρίθει  : Δεν ημπορώ να κάμω εργόχειρον". Τότε η Παναγία του  έδωκε τα δάκρυα υποδεικνύοντας εις αυτόν την καλλιέργειαν του φυτού τούτου  προς ζωής και του λέγει : ''Πάρε τα δάκρυα μου και καλλιέργησε τα και κάμε εργόχειρον''. Από τότε Ι. Πατέρες φτιάχνουν με πολύ κόπον από τούτον τον καρπόν κομπολόγια, εκτός πορισμού τροφής και δια να λέγουν την ευχήν  ''Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με'' και το ''Υπεραγία Θεοτόκε σώσον με''.



00.150.158
27 cm
Seed "Tear of the Virgin"
Tears of the Virgin
Synthetic beads
33
Gray
30 g
No customer reviews for the moment.