Silver Plated

Τάμα νίκελ – Άγιος Φανούριος

Τάμα νίκελ – Άγιος Φανούριος

00.120.535
Available
Τάμα αφιέρωσης νίκελ με θέμα τον Άγιο Φανούριο, διακοσμημένο περιμετρικά με εγχάρακτο διάκοσμο, με ανάγλυφο αποτέλεσμα και γυαλιστερό φινίρισμα. Διαθέτει οπή για να περνάει κορδόνι στο πάνω μέρος. Προσφέρεται σε υφασμάτινη συσκευασία με μεταλλικό κορδόνι. 

Διαστάσεις: 6 × 8,5 cm

€8.50
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Τάμα αφιέρωσης νίκελ με θέμα την εικόνα του Αγίου Φανουρίου σε ολόσωμη μορφή. Είναι κατασκευασμένο από μπρούτζο σε πάχος κατάλληλο, ώστε να το καθιστά ανθεκτικό και να μη λυγίζει. Το φόντο είναι σφυρήλατο ενώ στις δυο πάνω γωνίες και περιμετρικά κοσμούν περίτεχνα εγχάρακτα μοτίβα. Το κυρίως θέμα είναι ανάγλυφο με εγχάρακτες λεπτομέρειες. Έχει υποστεί ειδική επεξεργασία με βερνίκι για να μη μαυρίζει, ενώ φέρει ένα ιδιαίτερο γυαλιστερό φινίρισμα. Το τάμα φέρει οπή στο πάνω μέρος ώστε να μπορεί να κρεμαστεί με το κορδόνι με το οποίο συνοδεύεται.

Διατίθεται σε υφασμάτινη συσκευασία με μεταλλικό κορδόνι.

Διαστάσεις τάματος: 6 × 8,5 cm

 

Λίγα λόγια για τον Άγιο

Ο Άγιος Φανούριος γιορτάζεται στις 27 Αυγούστου. Υπήρξε Μεγαλομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σε μια εικόνα του που βρέθηκε στη Ρόδο μεταξύ 1355 και 1369, κρατούσε ένα σταυρό και μια λαμπάδα αναμμένη και περιτριγυριζόταν από 12 ζωγραφισμένες παραστάσεις με τα 12 μαρτύρια που υπέφερε. Είναι ο Άγιος που φανερώνει πράγματα, γι’ αυτό είθισται να του φτιάχνουμε φανουρόπιτα, την οποία αφού διαβάσει ο παππάς τη μοιράζουμε στον κόσμο.  


 

00.120.535
6 × 8,5 cm
Bronze
Nickel
Saints
20 g
No customer reviews for the moment.