Special orders

Τάμα Ασπίδα - Ταξιάρχη | Αντικέ με χρυσό 18κ

Τάμα Ασπίδα - Ταξιάρχη | Αντικέ με χρυσό 18κ

00.212.009
Available
Είναι φιλοτεχνημένη με την τεχνική του στραντζαριστού μετάλλου, σε κλασικό σχέδιο βυζαντινού τύπου, σε χρυσή απόχρωση, με φύλλο χρυσού 18 καρατίων. Διαθέτει όψη παλαιωμένης ασπίδας , με φυσικές φθορές. Στο κέντρο κοσμείται από ένα σταυρό με ανάγλυφα σχέδια και στρας Swarovski και περιμετρικά με καφέ μπορντούρα. Στην πίσω όψη φέρει μεταλλική λαβή.

Διαστάσεις: 40 × 50 cm

€280.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Το Τάμα Ασπίδα για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Ταξιάρχη είναι σε κλασικό σχέδιο βυζαντινού στρατιωτικού τύπου, με φύλλο χρυσού 18 καρατίων, σε χρυσή απόχρωση. Είναι δουλεμένη εξ ολοκλήρου στο χέρι με την τεχνική του στραντζαριστού μετάλλου, από ένα κομμάτι μέταλλο χωρίς ενώσεις με ιδιαίτερη μορφοκοπή. Είναι φιλοτεχνημένη με την τεχνική της επιχρυσώσεως, με φύλλα χρυσού 18 καρατίων, με παλαίωση με πατίνα κεριού σε καφέ, χαρίζοντας μία όψη παλαιωμένης ασπίδας με φυσικές φθορές. Το κέντρο της ασπίδας κοσμεί ένας σταυρός με ανάγλυφα σχέδια. Περιμετρικά φέρει πατούρα σε καφέ αποχρώσεις, με ανάγλυφα βυζαντινά μοτίβα, δουλεμένα με ανάγλυφη τεχνοτροπία πάνω στο ίδιο το μέταλλο. Έτσι χαρίζει μία επιβλητική και μοναδική όψη, όπως ακριβώς αρμόζει στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ο σταυρός και η μπορντούρα πλαισιώνονται στο εσωτερικό με ανάγλυφα σχέδια, φιλοτεχνημένα πάνω στο μέταλλο. Τα σχέδια και το κεντρικό θέμα του σταυρού κοσμούνται από στρας Swarovski σε διαφανείς και κόκκινες αποχρώσεις. Όλο το μέταλλο προστατεύεται με ειδικό βερνίκι για μέταλλα ώστε να είναι ανθεκτικό, σε συνδυασμό με το ότι δίνει μια ιδιαίτερη σατινέ όψη. Το τάμα φέρει σχεδόν πραγματικό μέγεθος ασπίδας και μεταλλική λαβή στην πίσω όψη. Πρόκειται για ένα υπέροχο χειροποίητο προϊόν από Έλληνα τεχνίτη, από βαρύ μέταλλο σταντζαριστού αλουμινίου.

Διαστάσεις (Πλάτος × Ύψος): 40 × 50 cm

Διατίθεται και προσφέρεται σε πολυτελές σκληρό κουτί δώρου, εφόσον ζητηθεί, με επιπλέον κόστος, επιλέγοντάς το σε επόμενο βήμα πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σας. 

 

Ιστορικά στοιχεία

Στο χωριό Μανταμάδο της Λέσβου βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του νησιού, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη με την πασίγνωστη εικόνα του. Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι μοναδική στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο καθώς είναι ανάγλυφη. Είναι φιλοτεχνημένη περίπου τον 10ο με 11ο αιώνα από ένα νέο μοναχό, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο, τη δημιούργησε με πηλό και χώμα ποτισμένο με το αίμα των σφαγιασμένων αδελφών του αφού επέζησε ύστερα από επιδρομή Σαρακηνών πειρατών. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στις 8 Νοεμβρίου αλλά και ανήμερα της Κυριακής των Μυρoφόρων, 2 εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, για να προσκυνήσουν αλλά και να προσφέρουν τάματα με το Σπαθί, το οποίο συμβολίζει την εξουσία που του δόθηκε από το Θεό, ή την Ασπίδα, καθώς και τα χαρακτηριστικά μεταλλικά υποδήματα αφού σύμφωνα με την παράδοση ο Ταξιάρχης φθείρει τα υποδήματά του διατρέχοντας τη νύχτα το νησί της Λέσβου.

Επίσης και στο νησί της Σύμης υπάρχει η Ιερά Μονή Ταξιάρχου του Πανορμίτη. Η ιστορία λέει πως μια γυναίκα βρήκε την εικόνα του Μιχαήλ του Πανορμίτη και την πήρε σπίτι της. Όμως την επόμενη μέρα η εικόνα εξαφανίστηκε και τη βρήκε στο ίδιο σημείο. Την ξαναπήρε, αλλά πάλι εξαφανίστηκε. Έτσι αφού λυπήθηκε πολύ, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ την επισκέφθηκε στον ύπνο της και της είπε ότι επιθυμεί να μείνει στον Πάνορμο, όπου αργότερα χτίστηκε ο Ιερός Ναός, ο οποίος έχει σχήμα μονόκλιτης βασιλικής, είναι διπλός σταυρεπίστεγος και σχηματίζει εσωτερικά δύο σταυροθόλια. Μπαίνοντας μέσα, στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένη η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη Πανορμίτη, η οποία αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για το νησί της Σύμης και κόσμος πολύς το επισκέπτεται, για να την προσκυνήσει.

00.212.009
40 × 50 cm
Aluminum
Gold
Brown
Taxiarchis' shield
2,3 kg
No customer reviews for the moment.