Special orders

Τάμα Βελούδινες Παντόφλες - Για Σκήνωμα Αγίων

Τάμα Βελούδινες Παντόφλες - Για Σκήνωμα Αγίων

00.120.480
Available

Ένα ξεχωριστό τάμα για σκηνώματα Αγίων. Φιλοτεχνημένο από βελούδο και σατέν σε μπορντό χρώμα, με χρυσοκέντητη διακόσμηση. Κοσμούνται με ανάγλυφα βυζαντινά σχέδια και πέτρες Swarovski. Διατίθεται σε πολυτελές κουτί δώρου.  

Διαστάσεις: 11 × 24 × 7 cm

€135.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Χειροποίητο ζευγάρι ιερές παντόφλες ανοιχτού τύπου από βελούδο και σατέν ύφασμα με χρυσοκέντητη διακόσμηση. Πρόκειται για τάμα που πηγαίνουν οι πιστοί σε Σκηνώματα Αγίων, όπως του Αγίου Νεκτάριου και του Αγίου Διονυσίου. Είναι ραμμένες σχολαστικά στο χέρι, από ύφασμα βελούδου αρίστης ποιότητος σε μπορντό χρώμα. Είναι φιλοτεχνημένες πάνω στο ύφασμα με χρυσοκέντητα ανάγλυφα βυζαντινά σχέδια, πλαισιωμένα σε επιλεγμένα σημεία από πέτρες Swarovski, οι οποίες είναι ραμμένες πάνω στο ύφασμα. 

Πρόκειται για ελληνικό χειροποίητο προϊόν κατασκευασμένο από ελληνικό Ιεροραφείο.

Διαστάσεις (Πλάτος × Μήκος × Ύψος): 11 × 24 × 7 cm

Το τάμα συνοδεύεται σε πολυτελές κουτί δώρου.

 

Ιστορικά στοιχεία

Ο Άγιος Νεκτάριος τιμάται στις 9 Νοεμβρίου. Γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς. Από μικρός διάβαζε τα Πατερικά κείμενα και εκκλησιαζόταν συχνά. Υπήρξε παιδονόμος και στη συνέχεια δάσκαλος. Η επιθυμία του ήταν να μονάσει και ανέλαβε  καθήκοντα γραμματέα του πατριάρχη. Δυστυχώς τον διέβαλλαν στον πατριάρχη Σωφρόνιο και απομακρύνθηκε από κει. Αφού διετέλεσε ιεροκήρυκας Ευβοίας και στη συνέχεια διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα, κλήθηκε να διαδεχθεί το Σωφρόνιο μετά το θάνατό του, αλλά δεν το δέχτηκε. Ίδρυσε τη γυναικεία Μονής Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, όπου έμεινε. Έκανε θαύματα και λόγω του έργου του προσπάθησαν να τον διαβάλλουν ξανά, χωρίς να βρουν κάτι το μεμπτό. Πέθανε από καρκίνο του προστάτη και ενταφιάστηκε στην Αγία Τριάδα Αιγίνης.

Ο Άγιος Διονύσιος τιμάται στις 17 Δεκεμβρίου. Είναι ο προστάτης και πολιούχος της Ζακύνθου. Γεννημένος το 1547 από εύπορους γονείς και ευγενείς από τη Βενετία. Του άρεσε ο μοναχικός βίος, εξού και έγινε μοναχός και έπειτα χειροτονήθηκε ιερέας. Στη συνέχεια χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος στην Αίγινα. Μετά από αρκετά χρόνια στην Αίγινα, επέστρεψε στην πατρίδα του και έζησε ασκητικά στη Μονή Αναφωνήτριας. Ξεχώριζε για την ταπεινοφροσύνη του και την ανεξικακία. Απεβίωσε το 1622 και ενταφιάστηκε στη Μονή Στροφάδων, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Κατά την ανακομιδή, είδαν πως το λείψανό του ήταν άθικτο. Στην αρχή το έστησαν όρθιο στον επισκοπικό ναό του θρόνου. Αργότερα μεταφέρθηκε στην πόλη σε διάφορους ναούς. Πλέον είναι τοποθετημένο σε πολυτελή λάρνακα σε ναό αφιερωμένο σε αυτόν.  

Οι πιστοί που θέλουν να τιμήσουν τον Άγιο, πηγαίνουν ως τάμα αφιέρωσης τις ιερές παντόφλες. Έτσι σκεπάζονται τα πόδια του και μπορούν οι πιστοί να ασπαστούν το σκήνωμά του. Μετά το πέρας του προσκυνήματος, ο ηγούμενος σφραγίζει τη μία παντόφλα και βάζει την υπογραφή στο κάτω σημείο. Έτσι σφραγίζεται και η γνησιότητά της και παραχωρείται στους δωρητές και τοποθετείται μέσα σε ξύλινο χρυσωμένο κιβωτίδιο. Η άλλη παντόφλα τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια και μοιράζεται στους πιστούς για ευλογία. 

00.120.480
11 × 24 × 7 cm
Velvet
Burgundy
Saints' slippers
350 g
No customer reviews for the moment.