Special orders

Τάμα Παπούτσια - Ταξιάρχη | Διακοσμημένα με Στρας, μικρά

Τάμα Παπούτσια - Ταξιάρχη | Διακοσμημένα με Στρας, μικρά

00.120.371.1
Available
Χειροποίητο ζευγάρι παπουτσιών, τάμα με την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Κατασκευασμένα στο χέρι από στραντζαριστό μέταλλο αλουμινίου διακοσμημένα στρας Swarovski και μαργαριτάρια. Έχει εφαρμοστεί τεχνοτροπία με εφέ μάρμαρου, χαρίζοντας ένα ανάγλυφο εξαιρετικό αποτέλεσμα. Διατίθεται σε δυο συνδυασμούς χρωμάτων.

Διαστάσεις παπουτσιών: 4,3 × 13 × 3,2 cm

Colour
Select Colour
€32.50
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Μοναδικό χειροποίητο ζευγάρι παπουτσιών σε μικρό μέγεθος στολισμένο με στρας και μαργαριτάρια. Πρόκειται για τάμα προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Είναι φιλοτεχνημένα από στραντζαριστό μέταλλο αλουμινίου σε επαρκές πάχος και διακοσμημένα στο κέντρο με κρύσταλλα Swarovski σε ιδιαίτερες αποχρώσεις, πλαισιωμένα από μαργαριτάρια γλυκού νερού, σχηματίζοντας ένα σχέδιο σταυρού. Προσφέρονται σε 2 μοναδικούς χρωματισμούς, εφαρμόζοντας πάνω στο μέταλλο τεχνοτροπία με εφέ μάρμαρου. Έτσι χαρίζεται ανάγλυφη όψη, με νερά μαρμάρινης επιφάνειας με αραχνοΰφαντο αποτέλεσμα, το οποίο συνδυάζεται τέλεια με το χρώμα του μετάλλου από τα παπουτσάκια, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη διχρωμία του χρυσού και του ασημί, σε 2 χρωματικές εναλλαγές. Είναι δουλεμένα εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, χωρίς να έχουν πολλές ενώσεις, παρά μόνο στον πάτο. Έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία με βερνίκι μετάλλων, προσφέροντας αντοχή και ένα ιδιαίτερο γυαλιστερό φινίρισμα. 

Πρόκειται για ελληνικό χειροποίητο προϊόν κατασκευασμένο από Έλληνα τεχνίτη.

Διατίθενται σε δυο επιλεγμένους συνδυασμούς: Χρυσό με ασημί εφέ | Ασημί με χρυσό εφέ

Διαστάσεις παπουτσιών (Πλάτος × Μήκος × Ύψος): 4,3 × 13 × 3,2 cm

Διατίθεται και προσφέρεται σε πολυτελές σκληρό κουτί δώρου, εφόσον ζητηθεί, με επιπλέον κόστος, επιλέγοντάς το σε επόμενο βήμα πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σας.

 

Ιστορικά στοιχεία 

Στο χωριό Μανταμάδο της Λέσβου βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του νησιού, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη με την πασίγνωστη εικόνα του. Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι μοναδική στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο καθώς είναι ανάγλυφη. Είναι φιλοτεχνημένη περίπου τον 10ο με 11ο αιώνα από ένα νέο μοναχό, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο, τη δημιούργησε με πηλό και χώμα ποτισμένο με το αίμα των σφαγιασμένων αδελφών του αφού επέζησε ύστερα από επιδρομή Σαρακηνών πειρατών. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στις 8 Νοεμβρίου αλλά και ανήμερα της Κυριακής των Μυρoφόρων, 2 εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, για να προσκυνήσουν αλλά και να προσφέρουν τάματα με το Σπαθί, το οποίο συμβολίζει την εξουσία που του δόθηκε από το Θεό, ή την Ασπίδα, καθώς και τα χαρακτηριστικά μεταλλικά υποδήματα αφού σύμφωνα με την παράδοση ο Ταξιάρχης φθείρει τα υποδήματά του διατρέχοντας τη νύχτα το νησί της Λέσβου.

Επίσης και στο νησί της Σύμης υπάρχει η Ιερά Μονή Ταξιάρχου του Πανορμίτη. Η ιστορία λέει πως μια γυναίκα βρήκε την εικόνα του Μιχαήλ του Πανορμίτη και την πήρε σπίτι της. Όμως την επόμενη μέρα η εικόνα εξαφανίστηκε και τη βρήκε στο ίδιο σημείο. Την ξαναπήρε, αλλά πάλι εξαφανίστηκε. Έτσι αφού λυπήθηκε πολύ, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ την επισκέφθηκε στον ύπνο της και της είπε ότι επιθυμεί να μείνει στον Πάνορμο, όπου αργότερα χτίστηκε ο Ιερός Ναός, ο οποίος έχει σχήμα μονόκλιτης βασιλικής, είναι διπλός σταυρεπίστεγος και σχηματίζει εσωτερικά δύο σταυροθόλια. Μπαίνοντας μέσα, στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένη η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη Πανορμίτη, η οποία αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για το νησί της Σύμης και κόσμος πολύς το επισκέπτεται, για να την προσκυνήσει.

00.120.371.1
4,3 × 13 × 3,2 cm
Aluminum
Gold
Silver
Taxiarchis' shoes
140 g
No customer reviews for the moment.