Special orders

Τάμα Χειροποίητες Βελούδινες Παντόφλες - Για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Τάμα Χειροποίητες Βελούδινες Παντόφλες - Για τον Άγιο Σπυρίδωνα

00.120.629.3
Available

Ένα υπέροχο τάμα, ιερές παντόφλες, ως ανάθημα για το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Χειροποίητες, από μπορντό βελούδο, διακοσμημένες με βυζαντινά σχέδια από χρυσοκλωστή. Σε επιλεγμένα σημεία φέρουν στρας από Swarovski και μαργαριτάρια ραμμένα πάνω στο κέντημα. Περιμετρικά κοσμεί χρυσή τρέσσα, με τη μέθοδο της χρυσοτυπίας. Προσφέρεται σε πολυτελές κουτί δώρου ή σε χειροποίητη ξύλινη κασετίνα.

Type of packaging
Select Type of packaging
€200.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Εξαιρετικής ποιότητος ζευγάρι ιερές παντόφλες. Είναι ένα τάμα που προσφέρουν οι πιστοί στο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα. Πρόκειται για χειροποίητες παντόφλες ανοιχτού τύπου, κατασκευασμένες από βελούδο σε βαθειά μπορντό απόχρωση και ύφασμα σατέν, ραμμένες στο χέρι σχολαστικά με λεπτομέρεια και σημασία στο σχέδιο που φέρουν. Είναι διακοσμημένες με βυζαντινά σχέδια, φιλοτεχνημένα πάνω στο βελούδο με χρυσοκλωστή, δίνοντας ένα εξαιρετικό ανάγλυφο αποτέλεσμα. Τα σχέδια πλαισιώνονται σε επιλεγμένα σημεία σχέδια από άνθη, φιλοτεχνημένα από στρας Swarovski και μαργαριτάρια, ραμμένα πάνω στο κέντημα. Περιμετρικά κοσμεί χρυσή τρέσσα σε κομψό σχέδιο. Οι ιερές παντόφλες φέρουν ενσωματωμένη εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα με διαστάσεις 7 × 9 cm, φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο της χρυσοτυπίας. Πρόκειται για ελληνικό χειροποίητο προϊόν κατασκευασμένο από ελληνικό Ιεροραφείο.

Προφέρεται στον Άγιο ως ένα ολοκληρωμένο τάμα μαζί με τη χειροποίητη κασετίνα – κουτί, κατασκευασμένη στο χέρι από ξύλο σε ιδιαίτερο σχέδιο. Ως κεντρικό θέμα φέρει στο εσωτερικό της εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα, φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας με φύλλο χρυσού 18 καρατίων. Διακοσμημένη με αντικέ μεταλλικά στοιχεία και σταυρό στο καπάκι με την ευχή Ιησούς Χριστός Νικά.

Επιλέξτε είδος συσκευασίας: Απλό κουτί | Ξύλινο χειροποίητο με εικόνα

Διαστάσεις:

Τάματος (Πλάτος × Μήκος × Ύψος): 10 × 28 × 6,5 cmΚασετίνας (Μήκος × Πλάτος × Ύψος): 34 × 25 × 14 cm

Συνοδεύεται σε πολυτελές κουτί δώρου είτε σε ξύλινη χειροποίητη κασετίνα με επιπλέον κόστος.


Ιστορικά στοιχεία

Ο Άγιος Σπυρίδωνας τιμάται στις 14 Δεκεμβρίου. Είναι ο προστάτης της Κέρκυρας. Γεννημένος το 270, με καταγωγή από την Κύπρο από ταπεινή οικογένεια και εύπορη. Δεν ήταν ιδιαιτέρως μορφωμένος, αλλά επειδή ζούσε ενάρετα και ήταν πιστός Χριστιανός εξελέγη επίσκοπος Τριμυθούντος. Συμμετείχε στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και εναντιώθηκε του Αρείου. Θέλοντας να υποστηρίξει το χριστιανικό δόγμα της Αγίας Τριάδας, έβγαλε από την αριστερή τσέπη του ένα κεραμίδι και με το δεξί του χέρι κάνοντας το σύμβολο του σταυρού, είπε: «Εις το όνομα του Πατρός, » και τότε η φωτιά που είχε ψήσε το κεραμίδι ανυψώθηκε στους ουρανούς «Και του Υιού» το νερό που είχε ζυμωθεί έτρεξε προς τα κάτω, «Και του Αγίου Πνεύματος» το χώμα που είχε χρησιμοποιηθεί έμεινε στο χέρι του. Με αυτό το θαύμα λοιπόν, του διαχωρισμού των υλικών του κεραμιδιού, ο Άγιος παρομοίασε τη τριαδικότητα του Θεού. Σε καμία περίπτωση, τόνισε ύστερα πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε το Θεό με οτιδήποτε άλλο, καθώς Αυτός είναι Άφθαρτος, Άυλος, Άκτιστος. Απεβίωσε το 348. Το λείψανό του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για ασφάλεια, επειδή κινδύνευε στην Κύπρο, λόγω των επιδρομών των Αράβων. Μετά το 1453, μεταφέρθηκε μόνιμα στο νησί της Κέρκυρας.

Οι πιστοί που θέλουν να τιμήσουν τον Άγιο, πηγαίνουν ως τάμα αφιέρωσης τις ιερές παντόφλες. Έτσι σκεπάζονται τα πόδια του και μπορούν οι πιστοί να ασπαστούν το σκήνωμά του. Μετά το πέρας του προσκυνήματος, ο ηγούμενος σφραγίζει τη μία παντόφλα και βάζει την υπογραφή στο κάτω σημείο. Έτσι σφραγίζεται και η γνησιότητά της και παραχωρείται στους δωρητές και τοποθετείται μέσα σε ξύλινο χρυσωμένο κιβωτίδιο. Η άλλη παντόφλα τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια και μοιράζεται στους πιστούς για ευλογία. 

 

00.120.629.3
10 × 28 × 6,5 cm
Velvet
Burgundy
Saints' slippers
900 g
2,45 kg
No customer reviews for the moment.