Oblations for the Archangel Michael

Τάμα Παπούτσια Ταξιάρχη Μανταμάδων | Με εφέ γρανίτη & Εικόνα

Τάμα Παπούτσια Ταξιάρχη Μανταμάδων | Με εφέ γρανίτη & Εικόνα

00.120.372.1
Available
Χειροποίητο ζευγάρι παπουτσιών, τάμα με την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ από ρητίνη σε ανάγλυφη όψη. Κατασκευασμένα στο χέρι από στραντζαριστό μέταλλο αλουμινίου διακοσμημένα με το οικόσημο του Αρχάγγελου. Έχει εφαρμοστεί τεχνοτροπία με εφέ γρανίτη, χαρίζοντας ένα μοναδικό σαγρέ αποτέλεσμα. Διατίθεται σε δυο συνδυασμούς χρωμάτων.

Διαστάσεις παπουτσιών: 7,4 × 25 × 6,5 cm

Colour
Select Colour
€75.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Μοναδικό χειροποίητο ζευγάρι παπουτσιών με αστραφτερή όψη, εφέ γρανίτη και την εικόνα του Ταξιάρχη. Πρόκειται για τάμα προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ του Μανταμάδου Λέσβου. Είναι φιλοτεχνημένα από στραντζαριστό μέταλλο αλουμινίου σε επαρκές πάχος και διακοσμημένα στο κέντρο με την εικόνα του Ταξιάρχη Μανταμάδου σε στρογγυλό σχήμα, από ειδική ρητίνη, σε ανάγλυφη όψη. Περιμετρικά της εικόνας πλαισιώνει η ευχή ΦΥΛΑΞΩΝ ΜΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΣΟΥ. Στην εικόνα έχει εφαρμοστεί πατίνα ανάλογη με τον εκάστοτε συνδυασμό, ενώ περιμετρικά κοσμείται από μεταξωτό μαύρο κορδόνι. Προσφέρονται σε 2 μοναδικούς χρωματισμούς, εφαρμόζοντας πάνω στο μέταλλο τεχνοτροπία με εφέ γρανίτη. Έτσι χαρίζεται σαγρέ επιφάνεια με ιδιαίτερο αστραφτερό φινίρισμα, χάρη στα ρινίσματα του γρανίτη, το οποίο συνδυάζεται τέλεια με το χρώμα του μετάλλου από τα παπουτσάκια, δημιουργώντας αραχνοΰφαντο αποτέλεσμα και μια ιδιαίτερη διχρωμία του χρυσού με ασημί και του μαύρου με χρυσό, σε 2 χρωματικές εναλλαγές. Είναι δουλεμένα εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, χωρίς να έχουν πολλές ενώσεις, παρά μόνο στον πάτο. Έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία με βερνίκι μετάλλων, προσφέροντας αντοχή και ένα ιδιαίτερο σαγρέ φινίρισμα. Το τάμα είναι σε πραγματικό μέγεθος παπουτσιών.

Πρόκειται για ελληνικό χειροποίητο προϊόν κατασκευασμένο από Έλληνα τεχνίτη.

Διατίθενται σε δυο επιλεγμένους συνδυασμούς: Χρυσό με ασημί | Μαύρο με χρυσό

Διαστάσεις παπουτσιών (Πλάτος × Μήκος × Ύψος): 7,4 × 25 × 6,5 cm

Διατίθεται και προσφέρεται σε πολυτελές σκληρό κουτί δώρου, εφόσον ζητηθεί, με επιπλέον κόστος, επιλέγοντάς το σε επόμενο βήμα πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σας. 

 

Ιστορικά στοιχεία

Στον Μανταμάδο βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της Λέσβου, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη με την ξακουστή εικόνα του. Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι μοναδική στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο καθώς είναι ανάγλυφη. Φιλοτεχνημένη περίπου τον 10ο με 11ο αιώνα από έναν νέο μοναχό ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο τη δημιούργησε με πηλό και χώμα ποτισμένο με το αίμα των σφαγιασμένων αδελφών του αφού επέζησε ύστερα από επιδρομή Σαρακηνών πειρατών.

Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στις 8 Νοεμβρίου αλλά και ανήμερα της Κυριακής των Μυρoφόρων, 2 εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, για να προσκυνήσουν αλλά και να προσφέρουν τα χαρακτηριστικά μεταλλικά υποδήματα αφού σύμφωνα με την παράδοση ο Ταξιάρχης φθείρει τα υποδήματά του διατρέχοντας τη νύχτα το νησί.

00.120.372.1
7,4 × 25 × 6,5 cm
Aluminum
Black
Gold
Taxiarchis' shoes
700 g
No customer reviews for the moment.