Pendants

  • New
Μενταγιόν για το Λαιμό - Ασήμι 925, επιχρυσωμένο | Ταξιάρχης Μανταμάδων

Μενταγιόν για το Λαιμό - Ασήμι 925, επιχρυσωμένο | Ταξιάρχης Μανταμάδων

00.120.959
Available

Ένα μοναδικό κόσμημα για το λαιμό, από ασήμι 925 και επιχρύσωση 14 καρατίων. Με κεντρικό θέμα την εικόνα του Ταξιάρχη Μαναταμάδων, σκαλισμένη πάνω στο μέταλλο, να στολίζεται με εξώγλυφη μπορντούρα, ενώ στο πρόσωπο του Αρχαγγέλου φέρει τοπική επιχρύσωση. Συνοδεύεται με επιχρυσωμένη καδένα ιταλικού τύπου. Διατίθεται σε συσκευασία δώρου με πολυτελές κουτί.

Διαστάσεις μενταγιόν: 1,5 × 2 cm

€55.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ένα κομψοτέχνημα από την ορθόδοξη κοσμηματοποιία, χειροποίητο, να αποτελεί ένα ιδιαίτερης ομορφιάς καλαίσθητο μενταγιόν, με θέμα τον Ταξιάρχη Μιχαήλ Μανταμάδων. Φιλοτεχνημένο από καθαρό ασήμι 925 βαθμών, με επιχρύσωση 14 καρατίων, να διαμορφώνεται σε ωοειδές σχέδιο. Το κεντρικό θέμα κοσμείται με σκαλισμένη πάνω στο μέταλλο την εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ Μανταμάδων της Λέσβου, αντίγραφο, σκαλισμένη σε ανάγλυφη όψη πάνω στο μέταλλο. Περιμετρικά στολίζει διακριτικά εξώγλυφη μπορντούρα. Τοπικά στο πρόσωπο του Αρχαγγέλου διακοσμεί τοπική επιχρύσωση, αναδεικνύοντας το κυρίαρχο θέμα. Συνοδεύεται με ιταλικού τύπου επιχρυσωμένη καδένα 50 cm, από ασήμι 925. Το μέταλλο έχει υποστεί επιπλέον ειδική επεξεργασία με διαδικασία επιμεταλλώσεως με γυαλιστερό φινίρισμα, ώστε να παραμένει αμετάβλητο. Αποτελεί ιδανική επιλογή δώρου για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Προσφέρεται με 50 cm αλυσίδα σε συσκευασία δώρου με πολυτελές κουτί.

Διαστάσεις μενταγιόν: 1,5 × 2 cm

Αποτελεί ελληνικό προϊόν.

Ιστορικά στοιχεία

Στο χωριό Μανταμάδο της Λέσβου βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του νησιού, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη με την πασίγνωστη εικόνα του. Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι μοναδική στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο καθώς είναι ανάγλυφη. Είναι φιλοτεχνημένη περίπου τον 10ο με 11ο αιώνα από ένα νέο μοναχό, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο, τη δημιούργησε με πηλό και χώμα ποτισμένο με το αίμα των σφαγιασμένων αδελφών του αφού επέζησε ύστερα από επιδρομή Σαρακηνών πειρατών. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στις 8 Νοεμβρίου αλλά και ανήμερα της Κυριακής των Μυρoφόρων, 2 εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, για να προσκυνήσουν αλλά και να προσφέρουν τάματα, όπως το Σπαθί, το οποίο συμβολίζει την εξουσία που του δόθηκε από το Θεό, καθώς και τα χαρακτηριστικά μεταλλικά υποδήματα αφού σύμφωνα με την παράδοση ο Ταξιάρχης φθείρει τα υποδήματά του διατρέχοντας τη νύχτα το νησί της Λέσβου.

00.120.959
1,5 × 2 cm
Silver 925
Gold
Bicolor
Silver
45 g
No customer reviews for the moment.