Oblations for the Archangel Michael

Τάμα Παπουτσάκια Ταξιάρχη Μανταμάδων - Μπρούτζινα, διακοσμημένα

Τάμα Παπουτσάκια Ταξιάρχη Μανταμάδων - Μπρούτζινα, διακοσμημένα

00.120.561.3
Available

Μοναδικό τάμα παπουτσιών για τον Ταξιάρχη Μιχαήλ Μανταμάδου. Χειροποίητο από φύλλο μπρούτζου, με επιχρύσωση 22 καρατίων. Διακοσμείται με εγχάρακτα σκαλιστά μοτίβα. Στο κέντρο φέρει ανάγλυφη την εικόνα του Ταξιάρχη από επάργυρο μέταλλο σε ασημί απόχρωση. Διατίθεται σε συσκευασία σε απλό κουτί ή μέσα σε χειροποίητη πολυτελή κασετίνα με την εικόνα του Αρχάγγελου.

Διαστάσεις: 9 × 25 × 7 cm

Type of packaging
Select Type of packaging
€320.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ένα ξεχωριστής τεχνοτροπίας ζευγάρι παπουτσιών για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον Ταξιάρχη της Λέσβου, το οποίο προσφέρεται από τους πιστούς ως τάμα. Πρόκειται για ένα αμιγώς χειροποίητο βαρύ τάμα, φιλοτεχνημένο από φύλλο μπρούτζου σε επαρκές πάχος, δουλεμένο στο χέρι. Φέρουν επιχρύσωση 22 καρατίων, δίνοντας ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Είναι διακοσμημένα στην επιφάνειά τους με μια σύνθεση από εγχάρακτα σκαλιστά βυζαντινά μοτίβα πάνω στο μέταλλο, χαρίζοντας ένα ανάγλυφο και ξεχωριστό αποτέλεσμα. Το κέντρο κοσμεί ανάγλυφη η εικόνα του Ταξιάρχη Μανταμάδου σε περίτεχνο σχέδιο, φιλοτεχνημένη από επάργυρο μέταλλο σε ασημί απόχρωση, δίνοντας έμφαση στην εικόνα από τη διχρωμία του χρυσού μαζί με το ασήμι. Είναι δουλεμένα εξολοκλήρου στο χέρι, χωρίς να έχουν πολλές ενώσεις, ενώ φέρουν διπλό χειροποίητο πάτο. Έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία με βερνίκι μετάλλων, προσφέροντας αντοχή και ένα ιδιαίτερο γυαλιστερό φινίρισμα. Το τάμα είναι σε πραγματικό μέγεθος παπουτσιών. Πρόκειται για ελληνικό χειροποίητο προϊόν κατασκευασμένο από Έλληνα τεχνίτη.

Προφέρεται ως ένα ολοκληρωμένο τάμα μαζί με τη χειροποίητη κασετίνα - κουτί κατασκευασμένη στο χέρι από ξύλο σε ιδιαίτερο σχέδιο. Κεντρικό θέμα κοσμεί στο εσωτερικό της η εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ Μανταμάδου, φιλοτεχνημένη με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας με φύλλο χρυσού 18 καρατίων. Διακοσμημένη με αντικέ μεταλλικά στοιχεία και σταυρό στο καπάκι με την ευχή Ιησούς Χριστός Νικά.

Επιλέξτε είδος συσκευασίας: Απλό κουτί | Ξύλινο χειροποίητο με εικόνα

Διαστάσεις:

• Παππουτσιών (Πλάτος × Μήκος × Ύψος): 9 × 25 × 7 cm
• Κασετίνας (Μήκος × Πλάτος × Ύψος): 32 × 21 × 13 cm

Συνοδεύεται σε πολυτελές κουτί δώρου είτε σε ξύλινη χειροποίητη κασετίνα με επιπλέον κόστος.

Ιστορικά στοιχεία

Στον Μανταμάδο βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της Λέσβου, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη με την ξακουστή εικόνα του. Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι μοναδική στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο καθώς είναι ανάγλυφη. Φιλοτεχνημένη περίπου τον 10ο με 11ο αιώνα από έναν νέο μοναχό ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο τη δημιούργησε με πηλό και χώμα ποτισμένο με το αίμα των σφαγιασμένων αδελφών του αφού επέζησε ύστερα από επιδρομή Σαρακηνών πειρατών.

Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στις 8 Νοεμβρίου αλλά και ανήμερα της Κυριακής των Μυρoφόρων, 2 εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, για να προσκυνήσουν αλλά και να προσφέρουν τα χαρακτηριστικά μεταλλικά υποδήματα αφού σύμφωνα με την παράδοση ο Ταξιάρχης φθείρει τα υποδήματά του διατρέχοντας τη νύχτα το νησί.

00.120.561.3
9 × 25 × 7 cm
Bronze gilded
Gold
Taxiarchis' shoes
1,100 kg
2,9 kg
No customer reviews for the moment.