Pendants & Rings

  • New
Κομποσκοίνι για το λαιμό - Ταξιάρχης Μανταμάδων | Σπαθί

Κομποσκοίνι για το λαιμό - Ταξιάρχης Μανταμάδων | Σπαθί

00.120.1017
Available

Ιδιαίτερο εργόχειρο με τον Ταξιάρχη Μανταμάδων. Φιλοτεχνημένο από μαύρο ανθεκτικό νήμα, με αραιούς κόμπους κομποσκοινιού και στο κέντρο κοσμείται με σταυρουδάκι. Στο τελείωμα ολοκληρώνεται με επάργυρο μενταγιόν με το πρόσωπου του Ταξιάρχη στη λαβή ενός σπαθιού με ανάγλυφες λεπτομέρειες. Είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες. Προσφέρεται σε πολυτελή συσκευασία δώρου.

Μήκος: 27,5 cm, με το μενταγιόν

€16.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο μενταγιόν για το λαιμό, σε σχέδιο σπαθιού με τον Ταξιάρχη Μανταμάδων. Πρόκειται για αμιγώς χειροποίητο προϊόν, πλεγμένο στο χέρι κόμπο κόμπο, με πολλή αγάπη και προσευχή. Φιλοτεχνημένο από συνθετικό ανθεκτικό νήμα σε μαύρο χρώμα. Φέρει 36 αραιούς κόμπους κομποσκοινιού περιμετρικά στο κορδόνι, ενώ στο κέντρο δεσπόζει ένα σταυρουδάκι διαμορφωμένο από τους κόμπους. Το κεντρικό θέμα, αλλά και το τελείωμα κοσμεί, ολοκληρώνοντας το σχέδιο, ένα επάργυρο μενταγιόν, 1,8 × 5,5 cm, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ Μανταμάδων της Λέσβου, το οποίο αποτυπώνει το πρόσωπο στη λαβή ενός σπαθιού με ανάγλυφες λεπτομέρειες. Το μέταλλο έχει υποστεί επεξεργασία, δίνοντας ένα γυαλιστερό φινίρισμα. Κάθε κόμπος είναι πλεγμένος σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τεχνική, καθιστώντας τον αρκετά ανθεκτικό, χωρίς να κόβεται εύκολα ή να ξεχειλώνει το νήμα μετά από πολλή χρήση. Είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.

Προσφέρεται σε πολυτελή συσκευασία δώρου. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή δώρου για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μήκος: 27,5 cm

Διάμετρος για το λαιμό: 52 cm

Χειροποίητο εργόχειρο

Ιστορικά στοιχεία

Στο χωριό Μανταμάδο της Λέσβου βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του νησιού, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη με την πασίγνωστη εικόνα του. Η εικόνα του Ταξιάρχη είναι μοναδική στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο καθώς είναι ανάγλυφη. Είναι φιλοτεχνημένη περίπου τον 10ο με 11ο αιώνα από ένα νέο μοναχό, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο, τη δημιούργησε με πηλό και χώμα ποτισμένο με το αίμα των σφαγιασμένων αδελφών του αφού επέζησε ύστερα από επιδρομή Σαρακηνών πειρατών. Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στις 8 Νοεμβρίου αλλά και ανήμερα της Κυριακής των Μυρoφόρων, 2 εβδομάδες μετά την Κυριακή του Πάσχα, για να προσκυνήσουν αλλά και να προσφέρουν τάματα, όπως το Σπαθί, το οποίο συμβολίζει την εξουσία που του δόθηκε από το Θεό, καθώς και τα χαρακτηριστικά μεταλλικά υποδήματα αφού σύμφωνα με την παράδοση ο Ταξιάρχης φθείρει τα υποδήματά του διατρέχοντας τη νύχτα το νησί της Λέσβου.

00.120.1017
Metal
Thread
Synthetic
Black
40 g
No customer reviews for the moment.