Various

  • New
Σετ Κουτί με Σημειωματάριο - Μεταξοτυπία | Άγιος Νεκτάριος

Σετ Κουτί με Σημειωματάριο - Μεταξοτυπία | Άγιος Νεκτάριος

00.120.1003
Available

Ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο ευλογίας, που αποτελείται από σημειωματάριο και το κουτί του. Φιλοτεχνημένα από ξύλο κόντρα πλακέ θαλάσσης, βαμμένο σε σκούρα καφέ απόχρωση. Ως κεντρικό θέμα φέρουν τον Άγιο Νεκτάριο εν Αιγίνης, δημιουργημένο με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας. Προστατεύεται με ειδικό βερνίκι UV με ματ φινίρισμα.

€38.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Η μοναδική χειροποίητη κατασκευή αυτή είναι ένα ευλογημένο σετ σημειωματαρίου μαζί με το κουτί του, ορθόδοξου χαρακτήρα με τον Άγιο Νεκτάριο. Το σετ αποτελείται από δυο μέρη, το κουτί και το σημειωματάριο. Είναι φιλοτεχνημένο όλο στο χέρι με ξύλο κόντρα πλακέ θαλάσσης, με υψηλή ποιότητα εκτύπωση, απευθείας στο ξύλο με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, με έντονα ανεξίτηλα χρώματα. Το ξύλο είναι βαμμένο σε καφέ σκούρα απόχρωση, με βερνίκι ξύλου και κερί. Ως κεντρικό θέμα στο κουτί και στο σημειωματάριο φέρει την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου εν Αιγίνης σε ιδιαίτερη τεχνοτροπία. Δημιουργημένο όλο στο χέρι, με το τετράδιο να φέρει 77 περίπου κίτρινα φύλλα, ταιριαστά με όλη την αισθητική της κατασκευής. Η εικόνα προστατεύεται με ειδικό βερνίκι UV με ματ φινίρισμα.

Αποτελεί ένα μοναδικό δώρο, άκρως ιδιαίτερο και ασυνήθιστο, για να το επιλέξετε εσείς στον αποδέκτη της προτίμησής σας.

Διαστάσεις:

Κουτιού ( Πλάτος x  Ύψος x Πάχος): 11 x 15 x 4,3 cmΣημειωματαρίου ( Πλάτος x  Ύψος x Πάχος): 9 x 13 x 3,5 cm

Χειροποίητο προϊόν

Λίγα λόγια για τον Άγιο

Ο Άγιος Νεκτάριος τιμάται στις 9 Νοεμβρίου. Γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς. Από μικρός διάβαζε τα Πατερικά κείμενα και εκκλησιαζόταν συχνά. Υπήρξε παιδονόμος και στη συνέχεια δάσκαλος. Η επιθυμία του ήταν να μονάσει και ανέλαβε  καθήκοντα γραμματέα του πατριάρχη. Δυστυχώς τον διέβαλλαν στον πατριάρχη Σωφρόνιο και απομακρύνθηκε από κει. Αφού διετέλεσε ιεροκήρυκας Ευβοίας και στη συνέχεια διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα, κλήθηκε να διαδεχθεί το Σωφρόνιο μετά το θάνατό του, αλλά δεν το δέχτηκε. Ίδρυσε τη γυναικεία Μονής Αγίας Τριάδας στην Αίγινα, όπου έμεινε. Έκανε θαύματα και λόγω του έργου του προσπάθησαν να τον διαβάλλουν ξανά, χωρίς να βρουν κάτι το μεμπτό. Πέθανε από καρκίνο του προστάτη και ενταφιάστηκε στην Αγία Τριάδα Αιγίνης.

00.120.1003
11 × 15 cm
Wood
Μεταξοτυπία
Saints
Marine plywood
400 g
No customer reviews for the moment.