Prayer Books

Προσευχητάρι με Αρωματική Πέτρα Μοσχοκάρυδου - Με Σταυρό | Αγίου Όρους

Προσευχητάρι με Αρωματική Πέτρα Μοσχοκάρυδου - Με Σταυρό | Αγίου Όρους

00.137.002.26
Available

Βυζαντινό προσευχητάρι από 19 αρωματικές χάντρες μοσχοκάρυδου από αγιορείτη μοναχό. Σε κεντρικά σημεία κοσμούν επάργυρα διακριτικά μοτίβα με εγχάρακτο διάκοσμο. Ως κεντρικό θέμα και τελείωμα φέρει έναν επάργυρο σταυρό διπλής όψης με ανάγλυφο αντικέ αποτέλεσμα. Διατίθεται σε δυο αποχρώσεις σε πολυτελή συσκευασία δώρου με το καρτελάκι του.

Μήκος: 23,5 cm

Bead colour
Select Bead colour
€28.00
Tax included
Quantity
You must be logged
Available

Free shipping in Attica for orders over 60€
Have questions? Ask us at 210 5727113

Χειροποίητο προσευχητάρι βυζαντινής τεχνοτροπίας, από φυσική αρωματική πέτρα μοσχοκάρυδου, με τελείωμα επάργυρο σταυρό. Πρόκειται για ένα εργόχειρο από αγιορείτη μοναχό, φτιαγμένο με ιδιαίτερο ζήλο, διακριτικό, ώστε να το κρατάτε πάντα μαζί σας. Είναι φιλοτεχνημένο από 19 αρωματικές χάντρες από φυσικό καρπό μοσχοκάρυδου σε δυο επιλεγμένες φυσικές αποχρώσεις της πέτρας. Σε κεντρικά σημεία πλαισιώνουν τις πέτρες επάργυρα διακριτικά μοτίβα με εγχάρακτο διάκοσμο. Οι χάντρες είναι δεμένες σε κερωμένο κορδόνι υψηλής αντοχής. Ως κεντρικό θέμα και τελείωμα φέρει έναν επάργυρο σταυρό διπλής όψης βυζαντινής τεχνοτροπίας σε κλασικό σχέδιο με διαστάσεις 2 × 3,5 cm. Ο σταυρός είναι σκαλισμένος με ιδιαίτερη λεπτομέρεια, δίνοντας ανάγλυφο αντικέ αποτέλεσμα. Τη μια όψη πλαισιώνει η παράσταση της Σταύρωσης, ενώ την άλλη ολοκληρώνει η εικόνα της Παναγίας. 

Αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας.  Διατίθεται με ευλογία, σε πολυτελή συσκευασία δώρου με το καρτελάκι του.

Διατίθεται σε δυο αποχρώσεις: Μαύρο | Σκούρο κόκκινο

Χάντρες: 19

Μήκος: 23,5 cm

Αγιορείτικο εργόχειρο

Στο Άγιον Όρος βρίσκουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα εργόχειρα αυτά, προσευχητάρια, κομπολόγια, κλπ. Οι μοναχοί που εγκαταβιώνουν εκεί, έκαναν χρήση αυτών των εργόχειρων την ώρα της προσευχής τους, ώστε να μπορούν να συγκεντρώνονται. Μετρούσαν τις προσευχές, δημιουργώντας κόμπους σε μια χοντρή κλωστή. Οι συγκεκριμένοι κόμποι αποτελούν την απαρχή για να δημιουργηθούν στη συνέχεια τα κομποσκοίνια, κομπολόγια, κλπ, όπως τα συναντούμε. 

Συμβολισμός

Το μοσχοκάρυδο είναι ένας από τους δύο καρπούς από το αειθαλές δέντρο Myristica fragrans. Αναδίδει ένα λεπτό και ευχάριστο άρωμα και διαθέτει μία ελαφρώς γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά και στην παραγωγή αιθέριων ελαίων και βουτύρου. Ο καρπός χρησιμοποιείται και για την κατασκευή μοναδικών εργόχειρων δημιουργιών, προσφέροντας άριστη ποιότητα, ξεχωριστή όψη της πέτρας και μοναδική αίσθηση κατά το παίξιμο. Αναδίδει το υπέροχο φυσικό του άρωμα, το οποίο προσφέρει μία γαλήνη και ηρεμία, συμβάλλοντας στη χαλάρωση. Επίσης και ο ήχος που παράγει είναι ζεστός και όμορφος, συμβάλλοντας επιπλέον στη χαλάρωση και τη γαλήνη, που έχει ανάγκη ο κάθε πιστός.

00.137.002.26
23,5 cm
Nutmeg
Nutmeg
Black
Dark red
80 g
No customer reviews for the moment.