Εικόνες με στιλβωτό χρυσό & ημιπολύτιμες πέτρες
Χειροποίητες βυζαντινές αγιογραφίες φιλοτεχνημένες με τη μέθοδο του στιλβωτού χρυσού του τσουκάνικου, πλαισιωμένες με εγχάρακτα περίτεχνα σχέδια.
Χειροποίητες εικόνες μεταξοτυπίας με παλαίωση
Κατασκευασμένες σε πελεκητό φυσικό ξύλο, φιλοτεχνημένες με την τεχνική της παλαίωσης με κερί και διακοσμημένες με φύλλα χρυσού 18 καρατίων.
Εικόνες από το Άγιο Όρος σε ποικιλία θεμάτων
Αγιορείτικες εικόνες εμπνευσμένες από βυζαντινά πρότυπα, φιλοτεχνημένες με πέτρες και κρύσταλλα Swarovski, πλαισιωμένες από διπλή κορνίζα.

Στο κατάστημά μας ‘‘ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ’’ διαθέτουμε υψηλής ποιότητας εικόνες με πιστοποίηση γνησιότητας. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία βυζαντινών εικόνων: Αγιογραφίες, επιγονάτια, ασημένιες και επάργυρες εικόνες, μεταξοτυπίες, εικόνες μουσειακής εκτύπωσης, λιθογραφίες και εικόνες με ειδική παραγγελία. Παραμένουμε δε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε κάθε σας σκέψη και απορία σχετικά με τα εικονογραφικά θέματα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. 

Κατηγορίες Βυζαντινές εικόνες

Αγιογραφίες

Αγιογραφίες

Η μακραίωνη παράδοση της βυζαντινής αγιογραφίας φέρει το βάθος της τέχνης που διακονεί τη λατρεία της Εκκλησίας και αποτυπώνει την προσωπική προσευχή ως ευκαιρία συνάντησης με το πρόσωπο του Χριστού, της Θεοτόκου και των Αγίων. Συνεπώς,  οι λάτρεις της βυζαντινής τέχνης, μπορούν να προμηθευθούν την εικόνα που επιθυμούν, είτε για να κοσμήσουν το σπίτι τους, είτε για να την προσφέρουν ως ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση των εικόνων είναι ένας συνδυασμός αυγοτέμπερας με ποικίλα χρώματα από σκόνη, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε κάθε εικόνα αναδεικνύεται η φωτεινότητα των προσώπων αλλά και ο απαραίτητος συμβολισμός που οδηγεί τη σκέψη νοερά σε όλον αυτόν τον υλικό πλούτο και την παράδοση που διαφυλάττουν εδώ και αιώνες οι Αγιορείτες Πατέρες. Το κατάστημά μας χαρακτηρίζεται από σεβασμό στην πλούσια βυζαντινή παράδοση της εικονογραφίας. Διαθέτουμε αγιογραφίες κατασκευασμένες με την τεχνική του στιλβωτού χρυσού με εγχάρακτα σχέδια και με την τεχνική του τσουκάνικου, καθώς επίσης και ένα μεγάλο εύρος φορητών εικόνων οι οποίες έχουν φιλοτεχνηθεί από ονομαστούς αγιογράφους του Αγίου Όρους. 

Δείτε τα προϊόντα
Επιγονάτια

Επιγονάτια

Το κατάστημά μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ετοιμοπαράδοτα επιγονάτια, τα οποία παρατίθενται παρακάτω. Σε περίπτωση που δεν βρείτε την παράσταση που αναζητείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε όποια σκέψη και επιθυμία έχετε για τα εικονογραφικά θέματα, για όσα διαθέτουμε, αλλά και για όσα έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε. 

Η λεπτομέρεια στην αγιογράφηση με την προσθήκη καθαρού φύλλου χρυσού 24Κ και η μέθοδος της μεταξοτυπίας κάνουν τα επιγονάτιά μας ξεχωριστά. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορούν να γίνουν ένα ξεχωριστό δώρο προς κάθε ιερέα. 

Δείτε τα προϊόντα
Ασημένιες

Ασημένιες

Στην κατηγορία των ασημένιων εικόνων μπορείτε να βρείτε την εικόνα που θα στολίσει το σπίτι σας ή θα γίνει ένα δώρο αξίας στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι ασημένιες εικόνες αποτελούνται από 99% καθαρό ασήμι, ώστε να μειώνεται η φθορά τους και να μην μαυρίζουν εύκολα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα των εικόνων ή παραγγείλτε τώρα την εικόνα της επιλογής σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. 

Δείτε τα προϊόντα
Επάργυρες

Επάργυρες

Στην κατηγορία αυτή θα βρείτε εικόνες κατασκευασμένες από υψηλής τεχνολογίας κράμα μετάλλων με τις ιδιότητες και τη λάμψη του καθαρού ασημιού 999. Είναι ειδικά επεξεργασμένες ώστε να παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Μπορείτε να βρείτε την εικόνα που επιθυμείτε πάνω σε πετρώματα, όπως ο αχάτης, ή σε μορφή παπύρου διαφόρων μεγεθών ή σε μορφή βιβλίου, συνδυάζοντας έτσι την επάργυρη εικόνα της επιλογής σας με την προσευχή του Πάτερ Ημών σε κεντημένο ύφασμα. Επιπρόσθετα, μπορείτε να προμηθευτείτε την σπάνια κατηγορία εικόνων σε απομίμηση φλοιού δένδρου.

Δείτε τα προϊόντα
Μεταξοτυπίες

Μεταξοτυπίες

Μοναδικές εικόνες μεταξοτυπίας. Διαθέτουμε ακριβή αντίγραφα αυστηρής βυζαντινής τεχνοτροπίας τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί με γνήσια παραδοσιακά χρώματα, με φύλλο χρυσού πάνω σε καμβά, σε πεπαλαιωμένο ξύλο. Οι εικόνες φτιάχνονται σε περιορισμένα τεμάχια. Ως εκ τούτου, η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει κάποιες ημέρες. Ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των εικόνων αυτών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημά μας.

Δείτε τα προϊόντα
Μουσειακής εκτύπωσης UV

Μουσειακής εκτύπωσης UV

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας πλέον μπορείτε να βρείτε εικόνες άμεσα διαθέσιμες με τη μέθοδο της μουσειακής εκτύπωσης. Βρείτε την εικόνα που θέλετε στο μέγεθος και στο ξύλο της αρεσκείας σας. Χάριν της εκτύπωσης, η εικόνα δεν χάνει τα στοιχεία του χρώματός της και έτσι παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο. Ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των εικόνων αυτών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημά μας.

Δείτε τα προϊόντα
Λιθογραφίες

Λιθογραφίες

Η τέχνη της λιθογραφίας χρησιμοποιείται από τους καλλιτέχνες ακόμα και σήμερα και, ιδιαίτερα, στην αγιογραφία. Στην άμεση λιθογραφία, η εκτυπωτική πλάκα κατασκευάζεται με το χέρι, ενώ η εκτύπωση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια χειροκίνητου πιεστηρίου. Η τεχνητή παλαίωση των αγιογραφιών είναι χειροποίητη και αυτό δίδει στα έργα συλλεκτική αξία. Αυτά τα μοναδικά μοναστηριακά προϊόντα διατίθενται στο κατάστημά μας ‘‘ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ’’. Ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των λιθογραφιών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημά μας.

Δείτε τα προϊόντα
Με μεικτές τεχνικές

Με μεικτές τεχνικές

Ο συνδυασμός των διαφόρων τεχνικών αγιογραφίας έχει ως αποτέλεσμα την καινοτόμο δημιουργία εικόνων πάνω σε περίτεχνες επιφάνειες όπως κεραμίδι, φυσικό κορμό, βιβλίο με προσευχή, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα εικόνων που θα ταιριάξουν στον χώρο του σπιτιού σας, είτε στον τοίχο είτε σε επίπεδη επιφάνεια. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε για εικόνα που τυχόν δεν βρήκατε ή δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Δείτε τα προϊόντα
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εικόνων με θεματολογία τους βίους των Αγίων, καθώς και απεικονίσεις των προσώπων τους. Μπορείτε και εσείς να μας ζητήσετε μια θεματολογία και, κατόπιν επικοινωνίας, να σας ετοιμάσουμε την εικόνα που επιθυμείτε. Όντας πεπειραμένοι στον κλάδο της χειροποίητης αγιογραφίας προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε νέες παραστάσεις εμπνευσμένες από εικόνες κειμένου μέσα από την Καινή Διαθήκη, τους βίους των Αγίων αλλά και την υμνολογία της Εκκλησίας. 

Δείτε τα προϊόντα