Περιτεχνος Χειροποίητος σταυρός ευλογίας
Χειροποίητος σταυρός ευλογίας με κεντρικό θέμα τον Ιησού Χρήστο Εσταυρωμένο. Επιχρυσωμένος με χρυσό 24 καρατίων και διακοσμημένος με σμάλτο και πέτρες.
Καντήλια εκκλησίας
Καντήλια για την Αγία Τράπεζα. Απλά ή περίτεχνα, μονά, διπλά ή τριπλά, κρεμαστά τέμπλου ή επιτραπέζια. Σκαλισμένα με ιδιαίτερα μοτίβα.

Το κατάστημά μας ‘‘ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ’’ διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ιερά σκεύη που χρησιμοποιούνται καθημερινώς στο εκκλησιαστικό λειτούργημα. Δισκοπότηρα, καντήλια –κρεμαστά και Αγίας Τραπέζης–, εκκλησιαστικά θυμιατά, κατσίον, αρτοφόρια είναι μερικά από τα προϊόντα που διαθέτουμε σε διάφορα σχέδια και χρώματα προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

Κατηγορίες Ιερά σκεύη

Δισκοπότηρα

Δισκοπότηρα

Το Άγιο Ποτήριο, το αρχαιότερο από τα λειτουργικά σκεύη, συμβολίζει το Ποτήριο του Mυστικού Δείπνου. Tα μεταβυζαντινά Άγια Ποτήρια αποτελούνται από τρία έως τέσσερα κομμάτια: 1) Τη λαβίδα, η οποία διαθέτει μακριά λαβή για τη μετάληψη των πιστών. 2) Το δισκάριο, στο οποίο τοποθετείται ο προσφερόμενος κατά τη θεία Λειτουργία άρτος. 3) Τη λόγχη, ένα μικρό λειτουργικό μαχαίρι με λαβή που απολήγει σε σταυρό, με την οποία κόβεται ο άρτος. 4) Τον αστερίσκο, ο οποίος αποτελείται από δύο στενά ημικυκλικά ή κυρτά ελάσματα που είναι ενωμένα στη μέση σχηματίζοντας σταυρό πάνω από το δισκάριο. Διαλέξτε δισκοπότηρο μπρούτζινο επιχρυσωμένο 24κ, επινικελωμένο ή σε δίχρωμο σετ.

Δείτε τα προϊόντα
Καντήλια κρεμαστά

Καντήλια κρεμαστά

Η λέξη καντήλι προέρχεται από τη λατινική λέξη candela (= κερί). Στην Ορθόδοξη Εκκλησία το καντήλι τοποθετείται μπροστά στις άγιες εικόνες. Τα καντήλια συμβολίζουν την Εκκλησία που μεταδίδει το φως, ενώ το λάδι συμβολίζει το άπειρο έλεος του Θεού. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία μπρούντζινων κρεμαστών καντηλιών σε διάφορα χρώματα και σχέδια, επιχρυσωμένα 24κ ή επινικελωμένα.

Δείτε τα προϊόντα
Καντήλια Αγίας Τραπέζης

Καντήλια Αγίας Τραπέζης

Το άναμμα του καντηλιού ενέχει συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελεί μια προσφορά προς τον Θεό και τους Αγίους, η οποία δείχνει τον σεβασμό και την τιμή που νιώθουμε για τη ζωή που μας δόθηκε. Συμβολίζει επίσης, το φως του Χριστού που φωτίζει κάθε άνθρωπο, αλλά και το γνωστό παράγγελμα του Κυρίου μας ότι εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να είμαστε τα φώτα του κόσμου. Στο κατάστημά μας διατίθενται χειροποίητα καντήλια Αγίας Τραπέζης σε διάφορα σχέδια, κατασκευασμένα με τον παραδοσιακό βυζαντινό τρόπο.

Δείτε τα προϊόντα
Θυμιατά ιερατικά

Θυμιατά ιερατικά

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία εκκλησιαστικών θυμιατών, τα οποία ορμώνται από την παράδοση και κατασκευάζονται σμιλεύοντας με ειδική τεχνοτροπία τα μέταλλα. Η αγορά αυτών αφορά όχι μόνο τα πρόσωπα που προέρχονται από τον ιερατικό χώρο, αλλά και τον καθένα που επιθυμεί να προσφέρει ένα τέτοιο δώρο – ευλογία στην ενορία του. Τα θυμιατά ποικίλουν σε σχέδια, σε χρώματα και σε στολισμό. Θα βρείτε θυμιατά επιχρυσωμένα 24 καρατίων και θυμιατά επινικελωμένα με σμάλτο. 

Δείτε τα προϊόντα
Κατσίον

Κατσίον

Το Κατσίον χρησιμοποιείται σε κατανυκτικές ακολουθίες καθώς και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος. Εδώ θα βρείτε Κατσίον δίχρωμο, επίχρυσο και επινικελωμένο. Καθαρίζεται εύκολα και δεν μαυρίζει. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαθεσιμότητα σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Δείτε τα προϊόντα
Αρτοφόρια

Αρτοφόρια

Το αρτοφόριο είναι το ιερό εκείνο σκεύος στο οποίο φυλάσσονται μερίδες των Τιμίων Δώρων για τη μετάληψη πιστών σε έκτακτες περιπτώσεις και εφόσον δεν είναι δυνατή η τέλεση Θείας Λειτουργίας τη δεδομένη στιγμή. Μπορείτε να βρείτε στο ‘‘ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ’’ το κατάλληλο αρτοφόριο που θα ταιριάξει με τα καντήλια και θα συνάδει με το μέγεθος της Αγίας Τράπεζας.

Δείτε τα προϊόντα
Ζέον

Ζέον

Το Ζέον είναι ένα δοχείο το οποίο χρησιμοποιείται από τον ιερέα κατά τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας για να μεταφέρει το καυτό νερό το οποίο εκχέεται μέσα στο Άγιο Ποτήριο, συμβολίζοντας έτσι τη μεγάλη πίστη των Χριστιανών. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει τη θερμότητα και να μην αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Διατίθεται με λαβή για ευκολία χρήσης.

Δείτε τα προϊόντα
Δίσκοι

Δίσκοι

Στο κατάστημά μας θα βρείτε χειροποίητους μπρούντζινους δίσκους για αντίδωρα. Επιλέξτε ανάμεσα σε δίσκους περίτεχνα διακοσμημένους με βυζαντινά σχέδια ή και πιο απλοϊκούς με σχέδια διακριτικά που προσδίδουν αυθεντικότητα και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη κατασκευή τους.

Δείτε τα προϊόντα
Ραντιστήρια

Ραντιστήρια

Τα Ραντιστήρια χρησιμοποιούνται από τους ιερείς για να ραντίζουν τον επιτάφιο με ροδόνερο (κολόνια), αλλά και τις εικόνες και τα λείψανα κατά τη διενέργεια κάποιας λιτανείας. Διατίθενται μπρούντζινα δίχρωμα, επινικελωμένα και επίχρυσα ραντιστήρια βυζαντινού τύπου σε διάφορα σχέδια και χρώματα που καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Δείτε τα προϊόντα
Εκκλησιαστικοί Σταυροί

Εκκλησιαστικοί Σταυροί

Όταν η παράδοση συναντά την τέχνη τότε μπορούμε να σας προσφέρουμε κάτι πραγματικά πολύτιμο. Στο κατάστημά μας θα βρείτε φιλοτεχνημένους σταυρούς σε προσιτές τιμές. Αναζητήστε σταυρούς επιτραπέζιους και σταυρούς ευλογίας. Όλοι μας οι σταυροί είναι κατασκευασμένοι από μπρούντζο και στολισμένοι με πετράδια.

Δείτε τα προϊόντα
Λειψανοθήκες

Λειψανοθήκες

Η Λειψανοθήκη είναι μια ειδική μικρή θήκη όπου φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων. Διαθέτουμε μπρούντζινες λειψανοθήκες σε διάφορα σχέδια εξασφαλίζοντάς σας την ποιότητα κατασκευής τους και την εγγύηση ότι δεν μαυρίζουν εύκολα.

Δείτε τα προϊόντα
Ανθοδοχεία

Ανθοδοχεία

Μπρούτζινα εκκλησιαστικά ανθοδοχεία σε διάφορα μεγέθη και περίτεχνα σχέδια. Είναι εύκολα στο καθάρισμα και δεν μαυρίζουν. Αποκτήστε άμεσα το ανθοδοχείο της επιλογής σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να πληροφορηθείτε για τυχόν διαθεσιμότητα περισσότερων σχεδίων.

Δείτε τα προϊόντα
Κολυμπήθρες αγιασμού

Κολυμπήθρες αγιασμού

Το εργαστήριό μας έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή χειροποίητων Κολυμπηθρών Αγιασμού. Κατασκευάζονται από μπρούντζο, ενώ μπορείτε να τις βρείτε επινικελωμένες ή σε διχρωμία με χρυσό, με εγχάρακτα βυζαντινά σχέδια. Επιλέξτε μεταξύ των διαφορετικών μεγεθών και σχεδίων την κατάλληλη κολυμπήθρα αγιασμού για τον ναό σας.

Δείτε τα προϊόντα
Αντιδωροθήκες

Αντιδωροθήκες

Μπρούντζινες επιτραπέζιες αντιδωροθήκες επινικελωμένες ή χρυσές. Πρόκειται για αντιδωροθήκες ειδικής κατασκευής για να διανέμεται με προσοχή και ευλάβεια το αντίδωρο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα διαθέσιμα σχέδια και χρώματα.

Δείτε τα προϊόντα
Επίχρυσα είδη 24κ

Επίχρυσα είδη 24κ

Στο κατάστημά μας ‘‘ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ’’ θα βρείτε τεράστια ποικιλία επίχρυσων ειδών 24κ. Παρακάτω θα βρείτε όλα μας τα προϊόντα: μπρούντζινα καντήλια –κρεμαστά και επιτραπέζια–, αρτοφόρια, ζέον, εκκλησιαστικά θυμιατά, κηροπήγια και θυμιατό κατσίον είναι μερικά από τα προϊόντα που διαθέτουμε. Μπορείτε να επισκεφτείτε και το φυσικό μας κατάστημα για να δείτε από κοντά την έκθεσή μας και να σας βοηθήσουμε σχετικά με την επιλογή του ιδανικού για κάθε περίσταση προϊόντος.

Δείτε τα προϊόντα
Διάφορα είδη

Διάφορα είδη

Σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να βρείτε βάσεις στήριξης για καντήλια σε διάφορα σχέδια και χρώματα, καθώς και το φυσικό σφουγγαράκι – Μούσα - για τον καθαρισμό του Δισκαρίου και του Αντιμηνσίου.

Δείτε τα προϊόντα