Χειροποίητο μοσχοθυμίαμα
Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων από μοσχοθυμίαμα εξαιρετικής ποιότητας, παρασκευασμένα σε Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους.
Αυθεντικές Αγιορείτικες σφραγίδες πρόσφορου
Χειροποίητες σκαλιστές σφραγίδες πρόσφορου από φυσικό ξύλο. Φιλοτεχνημένες από τους μοναχούς της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Βασιλείου στο Άγιο Όρος.
Εργόχειρα προσευχής από το Άγιο Όρος
Περίτεχνα κομποσκοίνια σε μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων, πλεγμένα στο χέρι κόμπο – κόμπο από μοναχούς του Αγίου Όρους.

Στο κατάστημά μας ‘‘ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ’’, αναζητούμε, δοκιμάζουμε και συγκεντρώνουμε ποιοτικά αγιορείτικα εργόχειρα και προϊόντα, κυρίως από κελλιώτες μοναχούς και μοναστήρια του Ιερού Άθωνος, με το οποίο μας συνδέει μια πολυετή συνεργασία. Χειροποίητα είδη, όπως θυμίαμα Αγίου Όρους, μύρο και αρώματα, κομποσκοίνια, βραχιόλια, χειροποίητοι Σταυροί, εργόχειρα από το φυτό «Δάκρυ της Παναγίας» και σφραγίδες πρόσφορων, είναι μερικά από τα προϊόντα που με μεράκι και ευλογία φτιάχνουν οι μοναχοί. Μπορείτε να παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή να έρθετε στο φυσικό μας κατάστημα για να δείτε από κοντά την έκθεση των εργόχειρων και να αποκτήσετε και εσείς την ευλογία των αγιορειτών πατέρων μέσα από τα εργόχειρά τους.

Κατηγορίες Μοναστηριακά εργόχειρα

Θυμίαμα Αγίου Όρους

Θυμίαμα Αγίου Όρους

Μέσα στην εκκλησία, το θυμίαμα χρησιμοποιείται συμβολικά και πρακτικά για πολλαπλούς σκοπούς. Ένας σημαντικός συμβολισμός είναι ο εξής: Όπως ανεβαίνει το θυμίαμα καθώς καίγεται, έτσι "ανεβαίνουν" και οι προσευχές των πιστών. Γι’ αυτό, άλλωστε, ψάλλεται και ο γνωστός ψαλμός «Κατευθυνθήτω ἡ προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου». Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μοσχοθυμιάματα, κατασκευασμένα στον κατεξοχήν τόπο της προσευχής και της πνευματικότητας, το Άγιον Όρος. Επιλέξτε το άρωμα του θυμιάματος που θα ανυψώσει το νου σας και θα πλημυρίσει ευωδία τον χώρο του σπιτιού σας και της εκκλησίας. 

Δείτε τα προϊόντα
Μύρο & Αρώματα

Μύρο & Αρώματα

Στο κατάστημά μας θα βρείτε σετ ευλογίας με μύρο και αρώματα, κατασκευασμένα με τα πιο αγνά υλικά, τα οποία έχουν συλλέξει με φροντίδα οι Πατέρες του Αγίου Όρους. Επιλεγμένα αρώματα, όπως έλαια εσπεριδοειδών & γιασεμί – έλαια μόσχου, καρύδας & δαμάσκηνου – έλαια λουλουδιών & φρούτων – βότανα, έλαια κρίνου & καρύδας, αναμεμειγμένα με καθαρή φαρμακευτική αλκοόλη για να έχετε πάντοτε μαζί σας τη Θεία ευωδία. Ακόμα, διαθέτουμε αρώματα για τον καθαρισμό των εικόνων, αλλά και ανδρικά αρώματα, η σύνθεση των οποίων είναι πάντοτε από φυσικά συστατικά

Δείτε τα προϊόντα
Κομποσχοίνια Αγίου Όρους

Κομποσχοίνια Αγίου Όρους

Η συλλογή μας περιλαμβάνει χειροποίητα κομποσκοίνια και προσευχητάρια σε μεγάλη ποικιλία μεγέθους, υλικών και σχεδίων, πλεγμένα στο χέρι κόμπο – κόμπο από μοναχούς του Αγίου Όρους και διάφορα μοναστήρια απ’ όλη την Ελλάδα. Φιλοτεχνημένα με ιδιαίτερη επιμέλεια, καθώς διαθέτουν 33 έως και 300 κόμπους, και ξεχωριστά υλικά, όπως χάντρες, ημιπολύτιμες πέτρες και επίχρυσα διακοσμητικά στοιχεία. Επιλέξτε το κομποσκοίνι που θέλετε για εσάς ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μέσα από μια μεγάλη γκάμα κομποσκοινιών είτε για κόσμημα στο χέρι είτε για προσευχή είτε, ακόμη, για τον στολισμό εικόνων και τέμπλων.

Δείτε τα προϊόντα
Κομπολόγια & Προσευχητάρια

Κομπολόγια & Προσευχητάρια

Μοναδικά δημιουργήματα από την Αθωνική πολιτεία, φιλοτεχνημένα στο χέρι από κελιώτες μοναχούς κατάλληλα για να σας συνοδεύσουν κατά τη διάρκεια της προσευχής σας. Εμπνευσμένα από βυζαντινά πρότυπα ρωσικής τεχνοτροπίας, προσδίδουν μια ξεχωριστή αισθητική. Κατασκευασμένα με ιδιαίτερους συνδυασμούς από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, στρας και άλλα ευγενή μέταλλα. Τους λίθους πλαισιώνουν στοιχεία από ασήμι 925 με ανάγλυφες διακοσμήσεις, ενώ ολοκληρώνονται με χειροποίητες μεταξωτές φούντες ως τελείωμα.

Δείτε τα προϊόντα
Βραχιόλια

Βραχιόλια

Τα βραχιόλια είναι κατασκευασμένα με το μεράκι και την ευλογία των μοναχών. Το κύριο υλικό κατασκευής τους είναι η φυσική πέτρα αιματίτη, η οποία δεν δημιουργεί ερεθισμούς στο δέρμα και δεν οξειδώνεται. Μπορείτε, ακόμα, να βρείτε βραχιόλια με 17 χάντρες από ακρυλικές πέτρες και ανάγλυφη παράσταση σε διάφορες αποχρώσεις. Ένα ξεχωριστό δώρο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δείτε τα προϊόντα
Μενταγιόν & Σταυροί λαιμού

Μενταγιόν & Σταυροί λαιμού

Το κατάστημά μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε μενταγιόν και σταυρούς λαιμού, κατασκευασμένα από ειδικά υλικά και στολισμένα με διακριτικές λεπτομέρειες. Με το μεράκι και την ευλογία των αγιορειτών Πατέρων μπορείτε να φέρετε πάνω σας το σύμβολο του Σταυρού, συνδυάζοντας την κομψότητα με την πανταχού παρούσα δύναμη της πίστης. Αν δεν βρίσκετε το σχέδιο που έχετε σκεφτεί, υπάρχει δυνατότητα, κατόπιν ειδικής παραγγελίας, να φτιάξουμε το σχέδιο που επιθυμείτε. 

Δείτε τα προϊόντα
Ξυλόγλυπτα Αγίου Όρους

Ξυλόγλυπτα Αγίου Όρους

Ξεχωριστά κομμάτια σκαλισμένα στο χέρι με κόπο και μεράκι από ασκητές μοναχούς του Αγίου Όρους, βασισμένα σε βυζαντινά πρότυπα. Mε προσευχή και κατάνυξη οι Αθωνίτες μοναχοί δημιουργούν πάνω σε φυσική ξυλεία χειροποίητους σταυρούς για τον λαιμό, μενταγιόν, εγκόλπια, εικόνες και άλλα μοναδικά έργα τέχνης. Κάποιες από τις συνθέσεις κοσμούν και τις δύο όψεις των έργων.

Δείτε τα προϊόντα
Χειροποίητοι σταυροί

Χειροποίητοι σταυροί

Οι χειροποίητοι σταυροί που διαθέτουμε ποικίλουν σε σχέδια και τεχνοτροπία. Επιλέξτε ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα χειροποίητων Σταυρών ευλογίας, επιτραπέζιων και επιτοίχιων. Είναι μεγάλη ευλογία για κάθε σπίτι να διαθέτει έναν Σταυρό, ειδικά όταν είναι κατασκευασμένος με την ευλογία, την αγάπη και την τεχνοτροπία των Αγιορειτών Πατέρων. Προμηθευτείτε άμεσα και εσείς τον σταυρό της αρεσκείας σας. 

Δείτε τα προϊόντα
Εργόχειρα με Δάκρυα της Παναγίας

Εργόχειρα με Δάκρυα της Παναγίας

Με το ευλογημένο αποξηραμένο φυτό, που ονομάζεται «Δάκρυ της Παναγίας», οι μοναχοί του Αγίου Όρους φιλοτεχνούν εργόχειρα με μια ξεχωριστή τεχνοτροπία. Αποκτήστε τα και εσείς και λάβετε την ευλογία που τα συνοδεύει. Η παράδοση αναφέρει πως το φυτό αυτό φύτρωσε κάτω από τον σταυρό του Χριστού από τα δάκρυα της Παναγίας που έπεφταν στη γη. Κάποτε ένας Μοναχός καθόταν περίλυπος, επειδή δεν μπορούσε να μάθει να πλέκει κομποσκοίνι. Τότε του παρουσιάστηκε η Παναγία και τον ρώτησε: «Γιατί είσαι λυπημένος;» και εκείνος της αποκρίθηκε: «Δεν μπορώ να μάθω να πλέκω κομποσκοίνι». Τότε η Παναγία τού έδωσε αυτούς τους σπόρους και του είπε: «Πάρε τα δάκρυά μου, καλλιέργησέ τα, φτιάξε κομπολόγια προσευχής και λέγε: Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ ἐλέησόν με. Ὑπεραγία Θεοτόκε σῶσον ἡμᾶς.»

Δείτε τα προϊόντα
Σφραγίδες προσφόρων

Σφραγίδες προσφόρων

Οι σφραγίδες που διαθέτουμε στο κατάστημά μας αποτελούν αγιορείτικο εργόχειρο από την Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης, από το Ιερό Κελί Εισοδίων της Θεοτόκου και από την Ιερά Σκήτη του Αγίου Βασιλείου. Το πρόσφορο ζυμώνεται με προσευχές και θυμιάματα και σφραγίζεται με τα σύμβολα του Χριστού μας: ΙC XC ΝΙΚΑ. Γι’ αυτό, ήδη από την παρασκευή του, ενέχει ευλογία, ενώ, μόλις προσφερθεί στο Άγιο Βήμα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη πνευματική αξία. Γι’ αυτό κάθε σπίτι πρέπει να έχει μία σφραγίδα προσφόρου και κάθε νοικοκυρά με την οικογένειά της να ζυμώνει και να προσφέρει το πιο απλό, αλλά συνάμα και το πιο μεγάλο δώρο στον Θεό, το πρόσφορο.

Δείτε τα προϊόντα
Εργόχειρα με μοσχοκάρυδο

Εργόχειρα με μοσχοκάρυδο

Ξεχωριστά μοναστηριακά εργόχειρα, φτιαγμένα με το μεράκι και την προσευχή των Αγιορειτών πατέρων. Φορώντας τα θα σας συνοδεύει η ευλογία των μοναχών, αλλά και η ευχάριστη γλυκιά μυρωδιά από το φυσικό ξύλο που έχει εμποτιστεί με μοσχοκάρυδο. Ένα ξεχωριστό δώρο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δείτε τα προϊόντα
Δώρα ευλογίας

Δώρα ευλογίας

Στην κατηγορία αυτή θα βρείτε όμορφα και χρήσιμα προϊόντα, τα οποία αποτελούν προτάσεις δώρων για τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμα και για εσάς τους ίδιους. Σετ & κασετίνες, αγιορείτικα κομπολόγια, μπεγλέρια, λάβαρα και κορμοί ευχών, ρολόγια, πορτοφόλια, φυλαχτά αυτοκινήτου, μπρελόκ και μαγνητάκια είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορείτε να αναζητήσετε, φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη.

Δείτε τα προϊόντα