Χειρός

Αγιορείτικο Κομποσκοίνι 33άρι με Δίχρωμο Σταυρό Στολισμένο | Ι.Σ. Αγίου Βασιλείου

Αγιορείτικο Κομποσκοίνι 33άρι με Δίχρωμο Σταυρό Στολισμένο | Ι.Σ. Αγίου Βασιλείου

00.229.013.5
Εξαντλήθηκε

Αποτελεί ένα μοναστηριακό εργόχειρο αρίστης ποιότητας. Πλεγμένο με 33 κόμπους, από μαύρο, συνθετικό, φλος νήμα, φέρει πλεκτό δίχρωμο σταυρό άλλης απόχρωσης και πλαισιώνεται από χάντρες της ίδιας απόχρωσης με το σταυρό και μεταλλικά επίχρυσα στοιχεία. Διατίθεται σε 3 επιλεγμένους συνδυασμούς.

Συνδυασμό
Επιλέξτε Συνδυασμό
7,00 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα
You must be logged
Εξαντλήθηκε

Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 60€
Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας στο 210 5727113

Το Αγιορείτικο Κομποσκοίνι 33άρι είναι γνήσιο μοναστηριακό εργόχειρο από τον πατέρα Αυγουστίνο που ζει στην Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ασχολείται επί σειρά ετών με το πλέξιμο κομποσκοινιών. Πλεγμένο με προσευχή σε κάθε κόμπο του, φτιαγμένο από συνθετικό φλος νήμα με σατέν γυαλάδα, μαύρου χρώματος, φέρει 33 κόμπους και πλεκτό δίχρωμο σταυρό σε άλλη απόχρωση να κοσμεί το κέντρο και να πλαισιώνεται δεξιά και αριστερά από χάντρες σε αποχρώσεις ανάλογα με το συνδυασμό που φέρει το νήμα και μεταλλικά επίχρυσα στοιχεία. Το κομποσκοίνι είναι πλεγμένο στο χέρι, σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τεχνική, με αρκετά σφικτή πλέξη ώστε να μην ανοίγει ή ξεχειλώνει μετά από πολλή χρήση. Είναι κατάλληλο για κάθε καρπό, αφού ανοίγοντάς το σιγά σιγά μεγαλώνει για να εφαρμόσει και μετά από το πλύσιμο των χεριών, εφάπτεται ακριβώς χωρίς να ξεχειλώσει. Συνοδεύεται με κουτάκι, το οποίο φέρει την ευχή ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ. Διατίθεται με ευλογία από τον πατέρα Αυγουστίνο σε 3 επιλεγμένους συνδυασμούς.

Διατίθεται σε 3 επιλεγμένους συνδυασμούς: Μαύρο & κόκκινο | Μαύρο & μπλε | Μαύρο 

Αγιορείτικο εργόχειρο από την Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου Αγίου Όρους

Συμβολισμός

Αποτελεί σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Είναι βοήθημα για όλους τους πιστούς την ώρα της προσευχής και κατά τη διάρκεια των λατρευτικών ακολουθιών, ώστε να έχουν συγκέντρωση και αφοσίωση στην επικοινωνία με τον Κύριο. Η παράδοση λέει ότι το κομποσκοίνι φτιάχτηκε με τη βοήθεια ενός αγγέλου. Επειδή πριν ό,τι κόμπο έκανε ο όσιος Παχώμιος για να προσεύχεται και να προστατεύεται από το διάβολο, ο διάβολος πάντα κατάφερνε να τους λύνει. Έτσι, ο άγγελος τον δίδαξε να κάνει σφικτό και ειδικό κόμπο από σκοινί, ο οποίος είχε 9 σταυρούς, οι οποίοι συμβόλιζαν τα 9 τάγματα των αγγέλων. Εφόσον, λοιπόν, ο διάβολος δεν μπόρεσε να τον λύσει, καθιερώθηκε έκτοτε το κομποσκοίνι ως σύμβολο προστασίας, πίστης και προσευχής προς τον Κύριο.

00.229.013.5
Φλος (Ποντικοουρά)
33αρι
Μαύρο
35 g
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.