ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
To καλάθι σας είναι άδειο
Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι και συνεχίστε την ολοκλήρωση της Παραγγελίας σας
Ισως σας ενδιαφέρουν
οι παρακάτω προτάσεις μας
Αγιορείτικο Κομποσκοίνι Παιδικό 24άρι | Ι.Σ. Αγίου Βασιλείου
Αποτελεί ένα μοναστηριακό εργόχειρο αρίστης ποιότητας. Πλεγμένο με 24 κόμπους, από ροζ ή θαλασσί, συνθετικό φλος νήμα, φέρει πλεκτό δίχρωμο σταυρό άλλης απόχρωσης και πλαισιώνεται από χάντρες της ίδιας απόχρωσης με το σταυρό. Διατίθεται με ευλογία για τον καρπό παιδιών 5 έως 10 ετών.
Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου - Έρημος Αγίου Όρους
Το Αγιορείτικο Κομποσκοίνι 24άρι είναι γνήσιο μοναστηριακό εργόχειρο από τον πατέρα Αυγουστίνο που ζει στην Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ασχολείται επί σειρά ετών με το πλέξιμο κομποσκοινιών. Πλεγμένο με προσευχή σε κάθε κόμπο του, φτιαγμένο από συνθετικό φλος νήμα με σατέν γυαλαδα, σε ροζ ή θαλασσί απόχρωση, φέρει 24 κόμπους και πλεκτό δίχρωμο σταυρό σε άλλη απόχρωση να κοσμεί το κέντρο και να πλαισιώνεται δεξιά και αριστερά από χάντρες σε αποχρώσεις ανάλογα με το συνδυασμό που φέρει το νήμα. Το κομποσκοίνι είναι πλεγμένο στο χέρι, σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τεχνική, με αρκετά σφικτή πλέξη ώστε να μην ανοίγει ή ξεχειλώνει μετά από πολλή χρήση. Είναι κατάλληλο για τον παιδικό καρπό, για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών, αφού ανοίγοντάς το σιγά σιγά μεγαλώνει για να εφαρμόσει και μετά από το πλύσιμο των χεριών, εφάπτεται ακριβώς χωρίς να ξεχειλώσει. Συνοδεύεται με κουτάκι, το οποίο φέρει την ευχή ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ. Διατίθεται με ευλογία από τον πατέρα Αυγουστίνο σε 2 επιλεγμένους συνδυασμούς.
Διατίθεται σε 2 χρωματισμούς: Ροζ | Θαλασσί
Αγιορείτικο εργόχειρο από την Ιερά Σκήτη Αγίου Βασιλείου Αγίου Όρους
Συμβολισμός
Αποτελεί σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Είναι βοήθημα για όλους τους πιστούς την ώρα της προσευχής και κατά τη διάρκεια των λατρευτικών ακολουθιών, ώστε να έχουν συγκέντρωση και αφοσίωση στην επικοινωνία με τον Κύριο. Η παράδοση λέει ότι το κομποσκοίνι φτιάχτηκε με τη βοήθεια ενός αγγέλου. Επειδή πριν ό,τι κόμπο έκανε ο όσιος Παχώμιος για να προσεύχεται και να προστατεύεται από το διάβολο, ο διάβολος πάντα κατάφερνε να τους λύνει. Έτσι, ο άγγελος τον δίδαξε να κάνει σφικτό και ειδικό κόμπο από σκοινί, ο οποίος είχε 9 σταυρούς, οι οποίοι συμβόλιζαν τα 9 τάγματα των αγγέλων. Εφόσον, λοιπόν, ο διάβολος δεν μπόρεσε να τον λύσει, καθιερώθηκε έκτοτε το κομποσκοίνι ως σύμβολο προστασίας, πίστης και προσευχής προς τον Κύριο.
Ροζ



