Μαύρες

Ελιές Βαρελίσιες Ορμύλια σε Vacuum Συσκευασία | Ι.Μ. Ευαγγελισμού

Ελιές Βαρελίσιες Ορμύλια σε Vacuum Συσκευασία | Ι.Μ. Ευαγγελισμού

00.228.021.16
Εξαντλήθηκε

Οι μοναχές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην καλλιέργεια της ελιάς, έτσι ώστε οι μελανές βαρελίσιες ελιές να είναι εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, που ξεχωρίζει για τη γεύση του και διαθέτει μεγάλη θρεπτική αξία. Διατίθεται σε 2 συσκευασίες, vacuum με κενό αέρος και μικρό βάρος, ώστε να είναι εύκολο και ασφαλές στη μεταφορά.

Καθαρό Βάρος: 250 g | 500 g

Συσκευασία
Επιλέξτε Συσκευασία
4,50 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα
You must be logged
Εξαντλήθηκε

Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 60€
Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας στο 210 5727113

Οι Βαρελίσιες Ελιές Ορμύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας. Είναι απολύτως φυσικό προϊόν καθώς δεν περιέχουν χημικά συστατικά. Οι μοναχές εφαρμόζουν το σύστημα ποιότητας ISO 9001 & 22000, για κάθε δραστηριότητα, που αφορά την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων διατροφής. Εκείνες συλλέγουν και συσκευάζουν τις ελιές. Η καλλιέργεια της ελιάς είναι δύσκολη υπόθεση. Οι μοναχές τις περιποιούνται και ασχολούνται με αυτές όλο το χρόνο. Όταν δε, φθάνει η ώρα της συγκομιδής, το Νοέμβριο, ασχολούνται μόνο με αυτό. Αυτό γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση, μελανές και σε μεγάλο μέγεθος. Ως γνωστόν, η ελιά είναι ευλογημένη από το Θεό. Έτσι λοιπόν οι μοναχές με αυτή τους την πράξη, Τον ευχαριστούν και Τον δοξολογούν, γι’ αυτό ό,τι κάνουν , το κάνουν με ευλογία. Αφού συλλέγονται, πλένονται και τοποθετούνται σε μεγάλα βαρέλια με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Εκεί παραμένουν μέχρι να ξεπικρίσουν και να γίνουν όλες οι ζυμώσεις τους. Έπειτα τους προσθέτουν διάφορα βότανα και μυρωδικά ώστε να γίνει σωστή ετοιμασία. Επειδή δε γίνεται παστερίωση, οι ζυμώσεις εξακολουθούν να γίνονται και αφού συσκευαστούν οι ελιές. Παραμένουν σφικτές και τραγανές και δε χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους. Έτσι ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση τους.

Διατίθεται σε 2 συσκευασίες, vacuum με κενό αέρος και μικρό βάρος, ώστε να είναι εύκολο και ασφαλές στη μεταφορά.

Συστατικά: ελιές μελανές, ξίδι, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σπορέλαιο, θαλασσινό αλάτι

Καθαρό Βάρος: 250 g | 500 g

Μοναστηριακό προϊόν από Ιερόν Κοινόβιον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας

Θρεπτική αξία και ιδιότητες της ελιάς

Οι ελιές είναι θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής και κατ’ επέκταση της ελληνικής κουζίνας. Αποδίδουν αρκετή ενέργεια και αποτελούνται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Περιέχουν φαινολικές ενώσεις. Συμβάλλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας και μειώνεται η χοληστερόλη. Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Ε και καροτενοειδή, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγγάνιο και ψευδάργυρος. Έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Διατροφική Αξία ανά 100 g

• Ενέργεια: 164 kcal
• Λιπαρά: 15,2 g
• Εκ των οποίων κορεσμένα: 2,5 g
• Υδατάνθρακες: 5,4 g
• Εκ των οποίων σάκχαρα: 0,8 g
• Πρωτεΐνες: 1,4 g, Αλάτι: 3,8 g

00.228.021.16
250 g
500 g
700 g
450 g
Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.