ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
To καλάθι σας είναι άδειο
Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι και συνεχίστε την ολοκλήρωση της Παραγγελίας σας
Ισως σας ενδιαφέρουν
οι παρακάτω προτάσεις μας
Επάργυρο Μπρελόκ – Παναγία Άξιον Εστί
Το υπέροχο μπρελόκ με την Παναγία Άξιον Εστί είναι φιλοτεχνημένο από επάργυρο μέταλλο σε νίκελ απόχρωση. Φέρει γεωμετρικό σχήμα, με ανάγλυφη παράσταση σε εικόνα, η οποία έχει επεξεργαστεί με πατίνα, δίνοντας μια αντικέ όψη και τονίζοντας τα εγχάρακτα σκαλίσματα. Η αντικέ όψη ταιριάζει τέλεια με το γυαλιστερό μέταλλο της βάσης.
Διατίθεται σε πολυτελή συσκευασία δώρου.
Η ιδιαίτερη επάργυρη θήκη για τα κλειδιά σας, μπρελόκ με την Παναγία Άξιον Εστί αποτελεί ένα υπέροχο δώρο ευλογίας. Είναι φιλοτεχνημένο από επάργυρο μέταλλο σε νίκελ απόχρωση με γυαλιστερό φινίρισμα. Είναι διαμορφωμένο σε γεωμετρικό, μοντέρνο σχήμα, με διαστάσεις 4 × 4 cm. Φέρει ως κεντρική παράσταση την εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί, η οποία είναι δημιουργημένη από κομμάτι μετάλλου σε ανάγλυφη μορφή. Η εικόνα ξεχωρίζει με ιδιαίτερο τρόπο, χάρη στην επεξεργασία με πατίνα που έχει υποστεί, η οποία χαρίζει μια αντικέ όψη, καθώς και τονίζει τα εγχάρακτα σκαλίσματα στις πτυχώσεις των ρούχων. Η αντικέ όψη σε συνδυασμό με το γυαλιστερό μέταλλο της βάσης του μπρελόκ έρχεται σε τέλεια αρμονία και αναδεικνύει την ομορφιά του. Διαθέτει μεταλλικό στιβαρό, βαρέως τύπου, κρίκο με διακοσμητική μπίλια, για εύκολη τοποθέτηση των κλειδιών σας. Το μέταλλο της εικόνας έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, ώστε να παραμένει αμετάβλητο.
Αποτελεί ένα ξεχωριστό δώρο για να τοποθετήσετε τα κλειδιά σας, έχοντας την ευλογία της Παναγίας μαζί σας.
Προσφέρεται σε συσκευασία δώρου με πολυτελές κουτί.
Διαστάσεις (Πλάτος × Ύψος): 3 × 7,5 cm, μήκος με τον κρίκο
Αποτελεί ελληνικό προϊόν.
Ιστορικά στοιχεία
Κάποτε στις Καρυές του Αγίου Όρους ήταν ένας γέρων μοναχός σε ένα κελί, μαζί με τον υποτακτικό του. Ένα βράδυ, λοιπόν, ο γέρων θα πήγαινε στην αγρυπνία, όπως συνήθιζε και είπε στο μοναχό να μείνει στο κελί και να διαβάσει την ακολουθία του. Κάποια στιγμή, κάποιος του χτύπησε την πόρτα. Ήταν ένας ξένος μοναχός, που του ζήτησε να μείνει εκεί. Ο υποτακτικός μοναχός τον δέχτηκε. Την ώρα του όρθρου σηκώθηκαν να ψάλλουν μαζί την ακολουθία. Όταν όμως ήλθαν στην Τιμιωτέραν των Χερουβείμ, ο υποτακτικός έψαλλε μέχρι τέλους τον ύμνο, ενώ ο ξένος μοναχός στάθηκε μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου και με άφθονη ευλάβεια και φόβο έψαλλε: «Άξιον εστίν ως αληθώς, μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον, και παναμώμητον, και μητέρα του Θεού ημών». Και μετά επισύναψε και την Τιμιωτέραν μέχρι τέλους. Έκανε τόση εντύπωση στον υποτακτικό, που του ζήτησε να του γράψει τον ύμνο για να τον ψάλλει κι αυτός. Του έφερε λοιπόν μια πλάκα, όπου έγραψε ο ξένος μοναχός τον ύμνο με το δάχτυλο. Ως θαύματος τα γράμματα χαράχτηκαν τόσο βαθειά, σα να ήταν σε μαλακό πηλό. Έπειτα του είπε πως αυτόν τον ύμνο θα ψέλνετε από δω και στο εξής και έφυγε. Ο ξένος μοναχός ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που ήρθε στη γη για να μεταδώσει τον ύμνο στους πιστούς. Την εικόνα την τοποθέτησαν στο Ιερό Βήμα του Πρωτάτου και ονομάστηκε Παναγία Άξιον Εστί.