ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ


To καλάθι σας είναι άδειο
Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι και συνεχίστε την ολοκλήρωση της Παραγγελίας σας
Ισως σας ενδιαφέρουν
οι παρακάτω προτάσεις μας
Κομποσκοίνι Προσευχής 50άρι - Μεταξωτό, αραιόκομπο | Κατουνάκια Αγίου Όρους
Ένα εξαιρετικό εργόχειρο προσευχής από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα, φέρει 50 αραιούς κόμπους, διακοσμημένους ενδιάμεσα από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία. Φέρει ως τελείωμα έναν ιδιαίτερο πλεκτό σταυρό από το ίδιο νήμα. Διατίθεται σε τρεις επιλεγμένα χρώματα και προσφέρεται σε πολυτελές κουτί.
Μήκος: 35 cm, μαζί με το σταυρό

Χειροποίητο αγιορείτικο κομποσκοίνι προσευχής 50 κόμπων, αραιόκομπο με πλεκτό σταυρό. Αποτελεί ένα καθεαυτού χειροποίητο κομποσκοίνι από ερημίτη μοναχό που ζει στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους. Είναι φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα 2,5 mm, σε τρεις επιλεγμένους χρωματισμούς με φυσική γυαλάδα. Πλεγμένο με αραιούς κόμπους, οι οποίοι χωρίζονται ενδιάμεσα σε κεντρικά σημεία από ιδιαίτερους συνδυασμούς από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία με ανάγλυφα βυζαντινά μοτίβα. Φέρει ιδιαίτερο σταυρό, πλεγμένο από το ίδιο νήμα, με διαστάσεις 2,8 × 2,8 cm, από το ίδιο νήμα ως τελείωμα. Κάθε κόμπος είναι πλεγμένος σωστά και σφιχτά, με παραδοσιακή τεχνική, ώστε να είναι γερός και να μην κόβεται και να μην ξεχειλώνει. Είναι κατάλληλο και διακριτικό, ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας, για να σας συνοδεύει την ώρα της προσευχής. Αποτελεί ένα ξεχωριστό δώρο ευλογίας για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ιερείς. Διατίθεται σε 3 χρωματισμούς και προσφέρεται σε πολυτελές κουτί με καρτελάκι που φέρει την προσευχή Κύριε Ιησού Χριστέ.
Διατίθεται σε 3 επιλεγμένα χρώματα: Μαύρο | Χρυσό | Λευκό
Κόμποι: 50
Μήκος: 35 cm, μαζί με το σταυρό
Αγιορείτικο εργόχειρο από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους
Τα Κατουνάκια είναι σκήτη, που βρίσκεται ανάμεσα από τη Μικρή Αγία Άννα και τα Καρούλια, στην έρημο του Αγίου Όρους. Εκεί υπάρχουν 22 ερημητήρια με 35 μοναχούς. Ανήκει στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας.
Συμβολισμός
Αποτελεί σύμβολο της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Κάθε πιστός μπορεί να το έχει μαζί του, αλλά και να συνοδεύει μαζί του την προσευχή του. Βοηθάει στη συγκέντρωση και την πλήρη αφοσίωση στην επικοινωνία με τον Κύριο. Η παράδοση αναφέρει ότι ο όσιος Παχώμιος άρχισε να κάνει κόμπους ώστε να προσεύχεται και να προστατεύεται από το διάβολο, αλλά εκείνος κατάφερνε να τους λύνει όλους. Έτσι ένας άγγελος βοήθησε τον Παχώμιο. Τον δίδαξε να κάνει σφικτό και ειδικό κόμπο από σκοινί, ο οποίος είχε 9 σταυρούς, οι οποίοι συμβόλιζαν τα 9 τάγματα των αγγέλων. Ο διάβολος δεν κατάφερε να τους λύσει. Έτσι καθιερώθηκε έκτοτε το κομποσκοίνι ως σύμβολο προστασίας, πίστης και προσευχής προς τον Κύριο.
Χρυσό
Λευκό