Τα Κατουνάκια είναι χτισμένα νοτιοδυτικά του Όρους Άθως, σε ένα πλάτωμα ομαλού εδάφους ανάμεσα στους βράχους. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές εντός της ερήμου του Αγίου Όρους, όπου δεσπόζει η Μονή της Μεγίστης Λαύρας, η οποία περιβάλλεται από 22 ησυχαστήρια. Τα ησυχαστήρια βρίσκονται σε βραχώδες τοπίο ανάμεσα στη Μικρά Αγία Άννα, στα Καρούλια και στη Σκήτη του Αγίου Βασιλείου. 

Στα Κατουνάκια διεξάγουν τον βίο τους και εργάζονται μοναχοί που επιδίδονται στην αγιογραφία και στην ψαλτική τέχνη με ιδιαίτερη δεινότητα, μεταξύ των οποίων και οι Δανιηλαίοι. Οι Δανιηλαίοι είναι οι πνευματικοί απόγονοι του Δανιήλ, ο οποίος ίδρυσε το 1875 στον τόπο αυτόν ένα ησυχαστήριο, που αναδείχτηκε σε φάρο προσευχής και δημιουργίας. Άλλες ονομαστές κοινότητες μοναχών είναι αυτές του Εφραίμ του Σύρου και της Γέννησης του Χριστού.

Αναφέρεται ότι σήμερα κατοικούν στα Κατουνάκια περίπου τριάντα πέντε μοναχοί, που επιδίδονται στις τέχνες της ξυλογλυπτικής, της αγιογραφίας, της ραπτικής ιερατικών αντικειμένων και της ψαλτικής. Ο Μακαριστός παπά-Εφραίμ Κατουνακιώτης είναι ένα από τα ιερωμένα πρόσωπα που ασκήτεψαν κατά τα τελευταία χρόνια στα Κατουνάκια.

Φίλτρα

Κατηγορίες
περισσότερα... λιγότερα
Price
Φίλτρα

Προϊόντα

Κομποσκοίνι Προσευχής...

Κομποσκοίνι Προσευχής 100άρι - Μεταξωτό, χοντρό | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα ξεχωριστό εργόχειρο από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα, σε τρεις επιλεγμένες χρωματισμούς, φέρει 100 αραιούς κόμπους, οι οποίοι κοσμούνται με συνδυασμούς από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία. Φέρει έναν ιδιαίτερο πλεκτό σταυρό από το ίδιο νήμα και στο τελείωμα ένα φουντάκι. Προσφέρεται σε πολυτελές κουτί με την προσευχή Κύριε Ιησού Χριστέ.

Μήκος: 77 cm, μαζί με το σταυρό

Τιμή 68,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Κομποσκοίνι Προσευχής 33άρι...

Κομποσκοίνι Προσευχής 33άρι - Μεταξωτό, αραιόκομπο | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα εξαιρετικό εργόχειρο προσευχής από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα, φέρει 33 αραιούς κόμπους, διακοσμημένους ενδιάμεσα από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία. Φέρει ως τελείωμα έναν ιδιαίτερο πλεκτό σταυρό από το ίδιο νήμα. Διατίθεται σε τρεις επιλεγμένα χρώματα και προσφέρεται σε πολυτελές κουτί.

Μήκος: 22,5 cm, μαζί με το σταυρό

Τιμή 13,50 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Κομποσκοίνι Χειρός 33άρι -...

Κομποσκοίνι Χειρός 33άρι - Φλος, ψιλό | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα πολύ κομψό και διακριτικό εργόχειρο για τον καρπό από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από συνθετικό φλος νήμα ψιλό, φέρει 33 αραιούς κόμπους και ένα πλεκτό σταυρό με ιδιαίτερο τελείωμα, ο οποίος πλαισιώνεται από ακρυλικές χάντρες δεξιά και αριστερά και κοσμείται στην άκρη του με ένα μικρό επάργυρο σταυρουδάκι. Διατίθεται σε 2 επιλογές χρωμάτων.

Τιμή 6,50 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Κομποσκοίνι Προσευχής 33άρι...

Κομποσκοίνι Προσευχής 33άρι – Δίχρωμο, μεταξωτό | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα εξαιρετικό εργόχειρο προσευχής με διχρωμία από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα, φέρει 33 αραιούς κόμπους, διακοσμημένους ενδιάμεσα από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία. Φέρει ως τελείωμα έναν ιδιαίτερο πλεκτό σταυρό από το ίδιο νήμα. Διατίθεται σε δυο συνδυασμούς διχρωμίας και προσφέρεται σε πολυτελές κουτί.

Μήκος: 24 cm, μαζί με το σταυρό

Τιμή 13,50 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Κομποσκοίνι Προσευχής 50άρι...

Κομποσκοίνι Προσευχής 50άρι - Μεταξωτό, αραιόκομπο | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα εξαιρετικό εργόχειρο προσευχής από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα, φέρει 50 αραιούς κόμπους, διακοσμημένους ενδιάμεσα από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία. Φέρει ως τελείωμα έναν ιδιαίτερο πλεκτό σταυρό από το ίδιο νήμα. Διατίθεται σε τρεις επιλεγμένα χρώματα και προσφέρεται σε πολυτελές κουτί.

Μήκος: 35 cm, μαζί με το σταυρό

Τιμή 21,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Κομποσκοίνι Προσευχής...

Κομποσκοίνι Προσευχής 100άρι - Μεταξωτό, αραιόκομπο | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα εξαιρετικό εργόχειρο προσευχής από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από μεταξωτό νήμα, φέρει 100 αραιούς κόμπους, διακοσμημένους ενδιάμεσα από χάντρες και επάργυρα μεταλλικά στοιχεία. Φέρει ως τελείωμα έναν ιδιαίτερο πλεκτό σταυρό και μια φουντίτσα από το ίδιο νήμα. Διατίθεται σε τρεις επιλεγμένα χρώματα και προσφέρεται σε πολυτελές κουτί.

Μήκος: 65 cm, μαζί με το σταυρό

Τιμή 45,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Κομποσκοίνι Χειρός 33άρι -...

Κομποσκοίνι Χειρός 33άρι - Φλος, με κούμπωμα | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα εξαιρετικό εργόχειρο για τον καρπό από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους. Φιλοτεχνημένο από συνθετικό νήμα φλος, φέρει 33 κόμπους και στο κέντρο κοσμείται με ένα σταυρουδάκι πλαισιωμένο από χάντρες. Διαθέτει επάργυρο κούμπωμα. Αρκετά κομψό και διακριτικό, κατάλληλο για γυναίκες και παιδιά. Διατίθεται σε 7 επιλεγμένα μοναδικά χρώματα.

Τιμή 4,50 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Σταυρός για το Λαιμό -...

Σταυρός για το Λαιμό - Πλεκτός 100 κόμπων | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα μοναδικό πλεκτό εργόχειρο για το λαιμό από τα Κατουνάκια Αγίου Όρους, με 100 αραιούς κόμπους. Είναι φιλοτεχνημένο από συνθετικό νήμα φλος με σατινέ γυαλάδα. Διακοσμείται σε επιλεγμένα σημεία με επάργυρα στοιχεία ή χάντρες. Ως κεντρικό θέμα φέρει έναν πλεκτό σταυρό κλασικού σχεδίου με ιδιαίτερο τελείωμα. Διατίθεται σε 7 επιλογές και προσφέρεται στο κουτί του. 

Μήκος: 34 cm, με το σταυρό

Τιμή 30,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Αρωματικό Έλαιο Μύρου -...

Αρωματικό Έλαιο Μύρου - Κατουνάκια Αγίου Όρους

Ένα αμιγώς χειροποίητο αγιορείτικο προϊόν από τους πατέρες της Σκήτης. Περιέχει έλαιο νάρδου με εκλεκτά έλαια εκκλησιαστικών συνθέσεων, καθώς και λαδάκι από το καντήλι της Παναγίας της Πορταΐτισσας και μεγάλο αγιασμό. Το άρωμά του αναδίδει ευωδία, προσφέροντας γαλήνη και κατάνυξη. Διατίθεται σε ιδιαίτερη φιάλη. Επιλέξτε ανάμεσα σε 2 αρώματα.

Καθαρό Βάρος: 10 ml

Τιμή 5,80 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Παραδοσιακό Καντηλοκέρι |...

Παραδοσιακό Καντηλοκέρι | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Αποτελεί αυθεντικό αγιορείτικο προϊόν, χειροποίητο από αγνό κερί  μέλισσας, από αγιορείτη μοναχό στα Κατουνάκια. Δεν περιέχει χημικά ή άλλες προσμίξεις. Έχει μεγάλη διάρκεια καύσης και δεν καπνίζει. Διατίθεται με ευλογία σε μασούρι των 6 m.

Καθαρό Βάρος: 22 g

Τιμή 7,50 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Χειροποίητο Καδράκι Πέτρινο...

Χειροποίητο Καδράκι Πέτρινο με Σταυρό – Μεγάλο | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Είναι φιλοτεχνημένο από την πέτρα, Αχάτης, σε αποχρώσεις του γκρι και του πράσινου. Στο εσωτερικό φέρει σταυρό με παράσταση τον Ιησού Χριστού Εσταυρωμένο. Περιμετρικά του σταυρού κοσμείται από χρυσή πατίνα. Αποτελεί εξαιρετικό δώρο για τους αγαπημένους σας. Διατίθεται σε συσκευασία δώρου.

Διαστάσεις: 17 × 20 cm

Τιμή 32,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Χειροποίητο Καδράκι Πέτρινο...

Χειροποίητο Καδράκι Πέτρινο με Σταυρό – Πλεξούδα | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Είναι φιλοτεχνημένο από την πέτρα, Αχάτης, σε αποχρώσεις της ώχρας και του πράσινου. Στο εσωτερικό φέρει σταυρό, με παράσταση τον Ιησού Χριστού Εσταυρωμένο, σε σχέδιο πλεξούδας. Φέρει ανάγλυφα βυζαντινά διακοσμητικά σχέδια. Διατίθεται σε συσκευασία δώρου.

Διαστάσεις: 10 × 14 cm

Τιμή 19,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Χειροποίητο Καδράκι Πέτρινο...

Χειροποίητο Καδράκι Πέτρινο με Σταυρό – Μικρό | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Είναι φιλοτεχνημένο από την πέτρα, Αχάτης, σε αποχρώσεις του γκρι και του κόκκινου. Στο εσωτερικό φέρει σταυρό με παράσταση τον Ιησού Χριστού Εσταυρωμένο. Περιμετρικά του σταυρού κοσμείται από χρυσή πατίνα. Αποτελεί εξαιρετικό δώρο για τους αγαπημένους σας. Διατίθεται σε συσκευασία δώρου.

Διαστάσεις: 7,4 × 10 cm

Τιμή 12,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Σταυρός Αγιασματάριο |...

Σταυρός Αγιασματάριο | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Φιλοτεχνημένος από ένα μείγμα ξυλοπολτού, σε ειδικό καλούπι, ώστε να είναι καθαρή η αποτύπωση του θέματος. Είναι 2 θεμάτων, με τον Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο και τη Βάπτισή Του. Είναι σε ανοιχτή απόχρωση του καφέ.

Διατίθεται σε 2 διαστάσεις, σε πολυτελές κουτί.

Τιμή 15,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Σταυρός Αγιασματάριο – Αγία...

Σταυρός Αγιασματάριο – Αγία Ζώνη Παναγίας | Κατουνάκια Αγίου Όρους

Φιλοτεχνημένος από ένα μείγμα ξυλοπολτού, σε ειδικό καλούπι, ώστε να είναι καθαρή η αποτύπωση του θέματος. Είναι 2 θεμάτων, με τον Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο και την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Είναι σε ανοιχτή απόχρωση του καφέ.

Διατίθεται σε πολυτελές κουτί.

Τιμή 60,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Εργόχειρο Προσευχής 100άρι...

Εργόχειρο Προσευχής 100άρι με "Δάκρυα της Παναγίας" & Ημιπολύτιμες Πέτρες | Άγιον Όρος

Το αγιορείτικο εργόχειρο από τη Συνοδεία Κλημαίων, είναι φιλοτεχνημένο με 100 χάντρες από Δάκρυα Παναγίας και ενδιάμεσο διάκοσμο, ο οποίος αποτελείται από κρύσταλλα Swarovski και χάντρες σε αποχρώσεις του κόκκινου. Το κεντρικό του θέμα είναι ένας σταυρός, ο οποίος έχει στο κέντρο μεγάλο κρύσταλλο Swarovski. Στο τελείωμα υπάρχει μια χειροποίητη φούντα από χρυσοκλωστή. 

Mήκος: 90 cm

Τιμή 90,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Εργόχειρο Προσευχής 60άρι...

Εργόχειρο Προσευχής 60άρι με "Δάκρυα της Παναγίας" & Ημιπολύτιμες Πέτρες | Άγιον Όρος

Το αγιορείτικο εργόχειρο από τη Συνοδεία Κλημαίων, φιλοτεχνημένο με 60 χάντρες από Δάκρυα Παναγίας και ενδιάμεσο διάκοσμο, ο οποίος αποτελείται από κρύσταλλα Swarovski και χάντρες ιδιαίτερης απόχρωσης, φέρει ως κεντρικό του θέμα ένα σταυρό, ο οποίος έχει στο κέντρο μεγάλο κρύσταλλο Swarovski. Στο τελείωμα υπάρχει μια χειροποίητη φούντα από χρυσοκλωστή.

Διατίθεται σε 6 επιλεγμένους συνδυασμούς χρωμάτων: Φούξια | Μελί | Πράσινο | Μπλε | Μωβ | Θαλασσί

Mήκος: 68 cm

Τιμή 75,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Εργόχειρο Προσευχής 60άρι...

Εργόχειρο Προσευχής 60άρι με Μαργαριτάρια & Ημιπολύτιμες Πέτρες | Άγιον Όρος

Το αγιορείτικο εργόχειρο από τη Συνοδεία Κλημαίων, φιλοτεχνημένο με 60 μαργαριτάρια και ενδιάμεσο διάκοσμο, ο οποίος αποτελείται από κρύσταλλα Swarovski και χάντρες ιδιαίτερης απόχρωσης, φέρει ως κεντρικό του θέμα ένα σταυρό, ο οποίος έχει στο κέντρο μεγάλο κρύσταλλο Swarovski. Στο τελείωμα υπάρχει μια χειροποίητη φούντα από χρυσοκλωστή. Διατίθεται σε 2 επιλεγμένους συνδυασμούς. 

Διάσταση: 65 cm, μήκος

Τιμή 70,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Εργόχειρο Προσευχής 33άρι...

Εργόχειρο Προσευχής 33άρι με "Δάκρυα της Παναγίας" & Ημιπολύτιμες Πέτρες | Άγιον Όρος

Το αγιορείτικο εργόχειρο από τη Συνοδεία Κλημαίων, φιλοτεχνημένο με 33 χάντρες από Δάκρυα Παναγίας και ενδιάμεσο διάκοσμο, ο οποίος αποτελείται από κρύσταλλα Swarovski και χάντρες ιδιαίτερης απόχρωσης, φέρει ως κεντρικό του θέμα ένα σταυρό, ο οποίος έχει στο κέντρο μεγάλο κρύσταλλο Swarovski. Στο τελείωμα υπάρχει μια χειροποίητη φούντα από χρυσοκλωστή. Διατίθεται σε 4 επιλεγμένους συνδυασμούς. 

Mήκος: 43 cm

Τιμή 40,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged
Εργόχειρο Προσευχής με...

Εργόχειρο Προσευχής με "Δάκρυα της Παναγίας" & Σταυρό | Άγιον Όρος

Το αγιορείτικο εργόχειρο από τη Συνοδεία Κλημαίων, φιλοτεχνημένο με χάντρες από Δάκρυα Παναγίας και βαθύ κόκκινο κρύσταλλο Swarovski, φέρει ως κεντρικό θέμα έναν επάργυρο αντικέ σταυρό, ρώσικου τύπου, 2 όψεων, με την παράσταση της Σταύρωσης.

Διατίθεται σε 2 επιλογές, 33άρι ή 50άρι, με ευλογία σε διάφανη πολυτελή συσκευασία. 

Τιμή 10,00 €
Προσθήκη στη wishlist
You must be logged